Lyckonummer tog Ingvar till Trissvinst på fem miljoner

2021-11-19: Siffran 14 är en riktig tursiffra för Ingvar från Stöde. Själv fyller han år den 14:e och nyligen fick han sitt första barnbarn den 14:e. Samma dag skrapade han fram tre tv-symboler på en Triss. Fredag 19 november fanns han på plats i tv där han valde ut lott nummer 14 – och vann maxbeloppet fem miljoner kronor.

Tidigare under hösten väntade Ingvar och hans fru sitt första barnbarn. Det blev en spänd väntan under natten för förlossningen. Dagen därpå var det glädje men också lite sömnigt hos Ingvar med fru hemma i Stöde utanför Sundsvall.

– Jag hade köpt tre Triss dagen innan så jag passade på att skrapa dem. På den andra lotten fick jag se tre tv-symboler. Jag förstod inte riktigt vad det betydde och frågade min fru som var nyvaken, berättar Ingvar.

Till slut förstod de att vinsten betydde minst 100 000 kronor och ett tv-besök där chansen till större vinster fanns. Under fredagen var det dags för Ingvar att skrapa. Och då det kom till att välja lott var valet givet.

Lott nummer 14 i ordningen gav Ingvar en vinst på fem miljoner kronor, vilket följdes av jubel i studion.

– Fem millar! Det är lite omtumlande, säger Ingvar.

Som pensionär blir det sexsiffriga beloppet ett rejält tillskott till kassan.

– Till att börja med ska vi titta över våra lån. Sen funderar jag på ett bilbyte och så ska barnen få en del, berättar en chockad men glad vinnare.

Sundsvall fortsätter att utmärka sig som ett riktigt turfäste. Totalt under 2021 har nu sex miljonvinster tillfallit staden. Ingvars vinst är den näst största bakom 18-åriga Rodas vinst på 30 miljoner kronor i somras.