Rodas vann maxvinsten: 30 miljoner!

Det blev ett historiskt Trisskrap i lördagens TV4 Nyhetsmorgon. 18-åriga Rodas från Sundsvall skrapade fram den maximala utdelningen på 100 000 kronor i 25 år. "Obeskrivligt", kommenterar den medtagna vinnaren. Vinstsumman på 30 miljoner kronor ska uppfylla familjens husdrömmar.

Det här hade hon knappast kunnat föreställa sig den där dagen hon var med pappa på Willys i Sundsvall och han föreslog att de skulle köpa en Trisslott. Pappan brukar köpa en lott då och då, men för Rodas var det första gången. Då slog hon till med att skrapa fram tre klöversymboler, vilket blev biljetten till det direktsända tv-skrapet.

Hon deltog i direktsändning via videolänk från hemmet i Sundsvall. Familjen fanns församlad i kulisserna. När mångmiljonvinsten var ett faktum följdes det av en stum reaktion av chock innan en vild segeryra bröt ut.

– ”Herregud!”, det är känslan jag har. Helt obeskrivligt, säger den lika chockade som lyckliga Rodas i ett försök att samla tankarna och formulera dem.

─ Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig vunnit något. Jag har tänkt, varför vinner jag aldrig? Men plötsligt vinner jag så här stort, fortsätter hon.

Pengarna ska gå till att uppfylla familjens husdrömmar om den stora villan. Det finns även tankar på att unna sig en semesterresa.

Linnéa Lindgren, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var först i kön av gratulanter och kunde inte annat än slitas med i den febriga glädjen.

– Hela Studion stannade upp tills jublet utbröt, tror ingen förstod vad det var som hände. Ännu mindre Rodas och hennes familj, säger hon och fortsätter:

– Det här är naturligtvis otroligt stort, det är ju vad alla som köper en Trisslott drömmer om. Att få uppleva detta är naturligtvis oerhört omtumlande och kommer säkert krävas en tid för att verkligen landa i det. En dag som Rodas och hennes familj aldrig kommer glömma.