Mohamed skrapade fram 1,8 miljoner – nu vill familjen byta boende

2023-02-27: Mohamed från Uppsala fick uppleva en lördag han inte ens kunnat drömma om. I tv-studion skrapade han Månadsklöver och tog hem en vinst på 1,8 miljoner kronor.
– Jag är så glad och tacksam, säger vinnaren.

Mohamed köper emellanåt en Trisslott online hos Svenska Spel Tur och vid ett synnerligen lyckosamt tillfälle i början av månaden skrapade han fram tre Klöversymboler.

Under lördagsmorgonen var han på plats i TV4- studion. Efter avslutad insats i rutan stod det klart att han kan se fram emot månatliga utbetalningar om 15 000 kronor under de kommande tio åren, vilket adderar ihop till 1,8 miljoner kronor.

– Jag tackar Triss, jag behövde det här. Det var nervöst innan, men just nu känns det bara bra. Jättekul! säger Mohamed upprymt, alltmedan grattishälsningarna ramlar in i en strid ström på mobilen.

Mohamed kom till Sverige från Syrien för åtta år sedan. Han lever tillsammans med fru och två barn och arbetar till vardags som matbud.

Vinsten kommer att göra en väsentlig skillnad i livet och öppnar för att förverkliga drömmar.

– Jag tänker att i framtiden kanske köpa hus eller lägenhet. Jag har även funderingar på att skaffa någonting att jobba med, en liten butik, kiosk eller något sådant. Jag tror familjen vill att vi ska satsa på boende. Vi får se vad det blir, säger Mohamed och ler ett brett vinnarleende.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med Mohamed under den minnesvärda morgonen.

– Mohamed är redan den andra Uppsalabon i år som skrapat Månadsklöver i Nyhetsmorgon. Glädjen var i topp förstås, en sådan här vinst kan uppfylla många drömmar, säger han.