Premier League, Southampton

Southampton FC

Till Premier League startsida
Southampton FC grundades 1885 och man har ett gäng titlar i de lägre divisionerna. Den största triumfen bärgades säsongen 1975/1976 då man blev FA-cupmästare. I år gjorde klubben sin bästa säsong i Premier League genom tiderna med sin sjätteplats. Southampton har varit ett populärt tillhåll för svenskar, de två som sticker ut mest är Michael Svensson och Anders Svensson.
Smeknamn: The Saints
Manager: Claude Puel
Hemmaarena: St Mary´s Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Southamptons spelschema i Premier League

Spela på Southampton FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Southampton FC:
Charlie Austin

Charlie Austin är en klassisk engelsk fotbollsarbetare. 27-åringen spelade amatörfotboll så sent som 2009 och har sedan arbetat sig uppåt i det engelska ligasystemet från League One till the Championship och till slut Premier League. Chaz har gjort otroligt många mål de senaste åren oavsett nivå. Framför allt var han framgångsrik i QPR där han faktiskt gjorde fler mål under en säsong i PL än en säsong i Championship. Austin började förra säsongen i QPR och the Championship men blev under januarifönstret värvad av Southampton i Premier League. Skrev direkt på för 4,5 år med Saints.

Shane Long
Irländaren Shane Long beskrivs som en secondary striker, och det är en passande beskrivning. Long är en pålitlig målskytt, men har bara under en säsong som senior varit den dominante målskytten i sitt lag. 2010/2011 gjorde han 21 mål för Reading i Championship. Trots 9 säsonger i Premier League har Shane Long aldrig lyckats göra över 10 mål på en säsong. Mindre seriösa silly seasonrykten har placerat Long i både Liverpool och Serie A-klubben Lazio.

Spela på Southampton FC