Southampton FC

Till Premier League startsida.
Southampton FC grundades 1885 och man har ett gäng titlar i de lägre divisionerna. Den största triumfen bärgades säsongen 1975/1976 då man blev FA-cupmästare. Klubbens bästa ligaplacering stod man för 2016, när laget placerade sig på en sjätteplats. Southampton har varit ett populärt tillhåll för svenskar, de två som sticker ut mest är Michael Svensson och Anders Svensson.
Smeknamn: The Saints
Manager: Mark Hughes
Hemmaarena: St Mary´s Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Southamptons spelschema i Premier League

Spela på Southampton FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Southampton FC:

Charlie Austin
Charlie Austin är en klassisk engelsk fotbollsarbetare. 28-åringen spelade amatörfotboll så sent som 2009 och har sedan arbetat sig uppåt i det engelska ligasystemet från League One till the Championship och till slut Premier League. Chaz har gjort otroligt många mål de senaste åren oavsett nivå. Framför allt var han framgångsrik i QPR där han faktiskt gjorde fler mål under en säsong i Premier League än en säsong i Championship. 18 mål blev det i debutsäsongen i Premier League och det imponerade på Southampton som värvade Austin under januarifönstret säsongen 15/16. 6 mål på 15 matcher hann det bli för den 188 cm långa anfallaren förra säsongen där en axelskada höll honom borta från spel i hela fem månader. Nu är engelsmannen dock återställd.

Manolo Gabbiadini
Den irrationella anfallaren Manolo Gabbiadini kom till Southampton i januarifönstret i fjol efter att ha gjort 38 mål Sere A-mål för Napoli, Sampdoria, Bologna och Atalanta. Han gjorde direkt succé med flera mål och tog en ordinarie tröja. Var ytterst nära att lösa en prestigefull titel för klubben i Ligacup-finalen mot United. Men trots två mål från Gabbiadini så räckte det inte hela vägen då laget föll med 3-2 efter att Zlatan Ibrahimovic avgjorde för United  i slutminuterna. Den 25-årige italienaren har hittills gjort sex landskamper för Italien.

Fraser Forster
Foster tillhörde Newcastle 2005-2012, men slog igenom under sin låneperiod i Norwich säsongen 09/10. Den över två meter långa målvakten gick därefter till skotska Celtic där han imponerade så stort att han tog en plats i det engelska landslaget och VM-truppen 2014. Samma år tog han också steget till The Saints där han varit det givna valet mellan stolparna sen dess. 29-åringen hade en strålande säsong 16/17 där han höll nollan hela 14 gånger, tredje flest av alla målvakter i ligan, och det i ett lag som var långt ifrån toppen.

Shane Long
Irländaren Shane Long beskrivs som en secondary striker, och det är en passande beskrivning. Long är en pålitlig målskytt, men har bara under en säsong som senior varit den dominante målskytten i sitt lag. 2010/2011 gjorde han 21 mål för Reading i Championship. Trots tio säsonger i Premier League har Shane Long aldrig lyckats göra över 10 mål på en säsong. Totalt har det blivit 46 Premier League-mål på 238 matcher för den den starka anfallaren. Tre av dem kom förra säsongen där Long mestadels agerade inhoppare.

Spela på Southampton FC.