West Ham United FC

Till Premier League startsida.
West Ham United FC grundades 1895. Londonlaget är främst känd för att ha fostrat blivande stjärnor, som Frank Lampard, Rio Ferdinand, Joe Cole och Jermaine Defoe. Man har även blivit värderad som topp-20 rikaste klubbar i världen. Klubbens främsta meriter är de tre segrar man tagit i FA-cupen samt segern i Cupvinnarcupen 1964/1965.
Smeknamn: The Irons, The Hammers, The Academy of Football, The Cockney Boys.
Manager: Manuel Pellegrini
Hemmaarena: London Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: West Hams spelschema i Premier League

Spela på West Ham United hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i West Ham United:

Javier “Chicharito” Hernandez
Anfallaren Javier ”Chicharito” Hernandez är Mexikos mesta landslagsmålskytt genom tiderna med sina 48 mål. 29-åringen köptes av Manchester United i Premier League som 22-åring 2010, efter att ha gjort 21 mål för Guadalajara i den Mexikanska ligan. Chicharito gjorde 13 mål sin första säsong på Old Trafford, men lyckades aldrig ta en ordinarie plats under fyra säsonger i klubben. Trots att han gjorde över tio mål tre av de fyra säsongerna, så blev han utlånad den femte säsongen. Lånet gick till den spanska storklubben Real Madrid. Real valde dock att släppa tillbaka mexikanen när lånet upphörde. Under transferfönstrets sista dag 2015 blev Hernandez istället klar för Bayer Leverkusen i Bundesliga. Sin första säsong i klubben slutade han fyra i skytteligan med 17 mål och i fjol blev det en tionde plats och elva gjorda strutar. Nu är han alltså tillbaka i Premier League, då han signades av West Ham i juli månad i år. Prislappen skrevs till beskedliga 18 miljoner euro och den ettrige mexikanska anfallaren har skrivit kontrakt med The Hammers till 2020.

Andy Carroll
Det snackas alltid mycket om Andy Carroll. Bad boy kan användas för att beskriva honom, eller modell. På fotbollsplanen har West Hams manager, Slaven Bilic, kallat Carroll för världens bästa huvudspelare. Andy Carroll har Alan Shearer som förebild och det var också i Newcastle som han slog igenom. Han gjorde 17 mål i Championship för The Magpies 2010 och följde upp det med elva mål i Premier League. Det var tillräckligt för en flytt till Anfield och Liverpool. Trots sina ringa meriter blev Carroll den dyraste engelske fotbollsspelaren i och med övergången. Det blev dock ett fiasko hos The Reds och han såldes vidare betydligt billigare till West Ham som han tillhört de senaste 4,5 åren. Hos The Hammers har karriären vänt något uppåt igen och han har stått för ett 30-tal mål under sina säsonger hos Londonklubben.

Marko Arnautovic
Vänsterforwarden Marko Arnautovic gjorde fyra säsonger med Stoke i Premier League och vann assistligan samtliga fyra år i klubben. De två sista säsongerna med klubben vann han dessutom den interna skytteligan. Österrikarens framfart gjorde att West Ham under sommarfönstret 2017 pungade upp 22 miljoner euro för 28-åringen och signade kontrakt till 2022. Arnautovic har fått mycket kritik för hans attityd. Demontränaren José Mourinho har kallat honom för barnslig och Torsten Frings har kallat honom arrogant. “Arnie” fann sig dock till rätta de sista säsongerna med The Potters och det återstår att se hur han levererar hos The Hammers.

Joe Hart
Den välkammade målvakten med glimten i ögat har varit en talang hela sin karriär. Redan som 15-åring blev han uttagen att spela med seniorer, men han stannade på bänken hela matchen. Hart kom till Manchester City som tonåring och efter några säsonger som andremålvakt och en säsong på lån i Birminghamn, var Joe Hart förstemålvakt i the Citizens i sex senaste åren. I takt med Guardiolas intåg i City har dock Hart fått kliva åt sidan och blivit utlånad, nu för andra säsongen i rad. Säsongen 16/17 spelade den karismatiske målvakten i Torino och nu ska han alltså pröva lyckan i huvudstaden med The Hammers. Han har vunnit Barclays Golden Glove hela fyra gånger. Priset går till den målvakt som hållit nollan flest gånger i Premier League. Landslagsmålvakten är nu 30 år och det återstår att se om han tar tillbaka sin plats som förstakeeper hos City.

Spela på West Ham United.