Premier League, West Ham United

West Ham United FC

Till Premier League startsida
West Ham United FC grundades 1895. Londonlaget är främst känd för att ha fostrat blivande stjärnor, som Frank Lampard, Rio Ferdinand, Joe Cole och Jermaine Defoe. Man har även blivit värderad som topp-20 rikast i världen. Klubbens främsta meriter är de tre segrar man tagit i FAcupen samt segern i Cupvinnarcupen 1964/1965.
Smeknamn: The Irons, The Hammers, The Academy of Football, The Cockney Boys.
Manager: Slaven Bilic´
Hemmaarena: London Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: West Hams spelschema i Premier League

Spela på West Ham United hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i West Ham United:
Adrian

Den 29-årige målvakten Adrián San Miguel del Castillo har faktiskt bara 4 a-lagssäsonger bakom sig på meritlistan. Men utifrån det har karriären varit framgångsrik. Att bli utsedd till matchens lirare mot Real Madrid i La Liga bidrar till uppmärksamheten. Det räckte med en lyckad säsong i Real Betis för spanjoren innan Sam Allardyce lockade Adrian till West Ham och Premier League sommaren 2013. Första säsongen fick Adrián dela på målvaktsjobbet med finske Jussi Jääskeläinen, men de 2 senaste åren har spanjoren varit förstavalet mellan stolparna. Skrev ursprungligen kontrakt med Hammers till 2016, men förlängde det förra sommaren så att det gäller till 2017 med option på ytterligare 2 år.

Andy Carroll
Det snackas alltid mycket om Andy Carroll. Bad boy kan användas för att beskriva honom, eller modell. På fotbollsplanen har West Hams manager, Slaven Bilic, kallat Carroll för världens bäste huvudspelare. Andy Carroll har Alan Shearer som förebild och det var också i Newcastle som han slog igenom. Han gjorde 17 mål i Championship för the Magpies 2010 och följde upp det med 11 mål i Premier League. Det var tillräckligt för en flytt till Anfield och Liverpool. Trots sina ringa meriter blev Carroll den dyraste engelske fotbollspelaren i och med övergången. Det blev dock ingen framgångsrik till hos the Reds, utan de 3,5 senaste åren har ”horse”, som han kallas ibland, tillhört West Ham. Hos Hammers har dock karriären vänt uppåt igen och han är åter ryktenas man under silly season.

Dimitri Payet
Anfallsparet Dimitri Payet och Andy Carroll var en stor anledning till att West Ham gjorde sin bästa säsong i Premier League på 15 år ifjol, när man slutade 7:a. Båda gjorde 9 mål, med Carroll i en spetsposition och fransmannen Payet som släpande forward. 29-åringen från den tidigare franska kolonin Reunion, i Indiska Oceanen, kom till Hammers förra sommaren efter flera framgångsrika år i Ligue 1. Han är liten, men oerhört teknisk och bidrar med fina framspelningar och kanske framför allt fina frisparkar. Trots bara 18 landskamper under bältet ska han spela EM för Frankrike.

Reece Oxford
Reece Oxford fyller inte 18 år förrän i december, men har redan skapat stora rubriker för sina prestationer på fotbollsplanen. 17-åringen är fostrad i Tottenham och talangfabriken West Ham. Trots att Oxford bara gjort 7 matcher i Premier League, vara 3 från start, är silly season-ryktena många. I princip alla storklubbar i England drar i mittbackstalangen som jämförts med Rio Ferdinand. När han debuterade mot Arsenal i augusti 2015 blev han den yngste seniorspelaren i Hammers anrika historia. Höll på Arsenal som ung, men flera klubbar, som Manchester United, Liverpool och Manchester City och Arsene Wenger i Arsenal har visat stort intresse för talangen. Har dock kontrakt med Hammers till 2019.

Andre Ayew
André Ayew är bara 26 år men har redan gjort 26 landskamper för Ghana. Fjolårssäsongen var hans riktiga genombrott i toppfotbollen, då han gjorde sin första säsong i Premier League och vann skytteligan i Swansea direkt. Faktum är att hans 12 mål är det mesta han gjort på en säsong som senior. Dede Ayew kom på fri transfer från Olympique de Marseille, men genombrottet har inneburit att Premier League-konkurrenterna drar i ghananen. Sommaren 2016 signade Ayew med West Ham.

Spela på West Ham United