Crystal Palace FC

Till Premier League startsida.
Crystal Palace grundades 1905. Londonklubben huserade i de lägre divisionerna fram till 1969 då laget gick upp till division ett. Efter det har CP åkte jojo mellan divisionerna. Klubben har tre seriesegrar att stoltsera med, men inte mycket mer än det. Sedan säsongen 2013 håller man till i Premier League.
Smeknamn: The Eagles
Manager: Roy Hodgson
Hemmaarena: Selhurst Park - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Crystal Palace spelschema i Premier League

Spela på Crystal Palace hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Crystal Palace:

Christian Benteke
Det har nu gått fyra år sedan Christian Benteke slutade fyra i skytteligan i Premier League, när han för Aston Villa stod för 19 mål i sin första säsong i Premier League. Belgaren slutade förvisso tvåa i den interna skytteligan i Liverpool sin första säsong på Anfield men hamnade senare i frysboxen, vilket ledde honom till The Eagles och Crystal Palace. I sin debutsäsong i Londonklubben stod han förra säsongen för 15 mål. Christian Benteke är född i Kongo, men familjen flydde undan regimen och hamnade i Belgien, landet som Benteke representerar i landslagssammanhang. 26-åringen har varit en pålitlig målskytt i både klubblag och landslag genom hela sin karriär, och trivs bäst som ensam forward. När han värvades till Liverpool var han klubbens näst dyraste värvning någonsin (efter värvningen av Andy Carroll). Benteke har kontrakt med The Eagles till 2020.

Wilfried Zaha
Den offensiva kreatören Wilfried Zaha är en produkt från Crystal Palace akademi. 2010 tog han sig upp i A-laget redan som 17-åring. Det gick så bra för den snabba och tekniska mittfältaren att Manchester United betalade 10 miljoner pund för hans underskrift 2013.. Det blev den legendariske tränaren Alex Fergusons sista värvning innan han gick i pension. Zaha slog sig dock aldrig in i Uniteds startelva så något år senare var han tillbaka i sin moderklubb. Den ivorianska landslagsmannen har de senaste säsongerna tagit stora kliv framåt och har nu blivit utsedd till “Crystal Palace Player of the Year” två år på raken..

Yohan Cabaye
Den centrale mittfältaren Yohan Cabaye har hunnit bli 31 år gammal, men karriären är på väg att ta fart igen. Fransmannen har gått hela vägen för att bli en världsspelare men inte lyckats fullt ut. Han gjorde flera framgångsrika säsonger med Lille i Ligue 1 och värvades till Premier League och Newcastle 2011. Där var han i sin tur framgångsrik och värvades tillbaka till Frankrike för att bli en nyckelspelare på PSG:s stjärnfyllda mittfält. Där lyckades inte Cabaye att ta det sista steget till att bli en världsstjärna, utan under 1,5 år i Paris fick han nöta bänk lika ofta som han spelade matcher. Alan Pardew var managern som värvade Cabaye till Premier League och såg chansen att plocka tillbaka honom, nu till Crystal Palace. Hos The Eagles har Yohan Cabaye åter blivit en startspelare och var förra säsongen mycket tongivande med fyra mål och tre assist. Fransmannen har kontrakt fram till 2018.

Andros Townsend
Townsend har representerat Englands alla ungdomslandslag från U16 och uppåt och setts som en stor talang. Men i Tottenham, som han representerade 2009-2015, slog han aldrig riktigt igenom och tog aldrig en ordinarie tröja. Efter att ha blivit såld till Newcastle 2016 tog han senare samma år steget till Crystal Palace. Där har den snabbe yttermittfältaren äntligen hittat rätt och gjorde förra säsongen sin första som ordinarie i Premier League. Det blev tre mål under säsongen och ett av dem blev framröstat som månadens snyggaste.

Spela på Crystal Palace.