Premier League, Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur FC

Till Premier League startsida
Klubben grundades 1882 I London. Tottenham var den första klubben att vinna ”dubbeln”, Premier League och FA-cupen samma säsong. Deras huvudrivaler är Arsenal och Chelsea.
Smeknamn: Spurs, The Lilywhites
Manager: Mauricio Pochettino
Hemmaarena: White Hart Lane - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Tottenhams spelschema i Premier League

Spela på Tottenham Hotspur hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Tottenham Hotspur:
Harry Kane

Harry Kane har gått genom hela Tottenhams akademi, och även Englands u-landslag. Ändå har 22-åringen haft en kometkarriär. Han har gjort 2 hela säsonger i Premier League, och kom 2:a i skytteligan den första säsongen, och vann hela skytteligan den senaste säsongen. Han kallas inte för inte the Golden Boy. Trots framgångarna har det varit relativt lite silly season-snack om engelsmannen. Det har dock inte stoppat hyllningarna av honom. Alan Shearer, som gjort flest mål i Premier League genom tiderna, har bland annat sagt att ”han verkar ha en naturlig förmåga att hitta målet. Han rör sig både framför och bakom backarna. Han kan bli riktigt framgångsrik”. Har kontrakt till 2020 med Hotspur.

Dele Alli
Bara Manchester City gjorde fler mål än Tottenham i Premier League den senaste säsongen. En bidragande orsak till det är ett mittfält som är duktiga passningsspelare. Dele Alli, Christian Eriksen och Erik Lamela hade alla över 10 assists. Bamidele Jermaine Alli har rötter i Nigeria men är född och uppvuxen i England. 20-åringen har alltid varit en stor talang, och tog en plats direkt i Spurs. Efter bara halva säsongen skrev han dessutom på ett nytt långtidskontrakt som håller honom i Londonklubben till 2021. Blev utsedd till PFA Young Player of the Year och ska spela EM med England.

Christian Eriksen
Danske Christian Eriksen är den offensiva motorn på Tottenhams mittfält. Han tar också hand om de flesta fasta situationerna. Eriksen har gjort 3 säsonger i Spurs och vunnit assistligan 2 gånger. Dannemann från Fyn i Danmark har varit en talang hela sin karriär, och gått via talangfabriken Ajax i Holland, till Premier League. I Ajax vann han assistligan sina 3 hela säsonger på Amsterdam Arena. Danskens jämnhet och framgång har fått storklubbarna i Europa att börja blicka efter Eriksen. Silly season-ryktena inkluderar både Manchester United och Serie Amästarna Juventus. Har dock kontrakt med Spurs till 2018.

Erik Lamela
Hösten 2013 såldes Gareth Bale till Real Madrid 100 miljoner Euro. För de pengarna köpte Tottenham bland annat in Erik Lamela för drygt 30 miljoner Euro från Roma. Kantlöparen var förvisso en ordinarie spelare i Serie A, men kanske lika känd för att dra på sig gula kort. Det har fortsatt i Premier League. 24-åringen har ännu inte hittat någon riktigt jämnhet i sitt fotbollsspelande utan blandar världsklassprestationer med att se oinspirerad ut. Argentinaren har gjort dryga dussinet kamper med landslaget.

Toby Alderweireld
Tottenham Hotspur släppte in minst antal mål i Premier League den senaste säsongen. Nyförvärvet Tobias Alderweireld var en nyckel till det. Sin första säsong i Spurs spelade han mest av alla, och gjorde dessutom några viktiga mål på vårkanten. Belgaren har varit en talang genom hela sin karriär och gått vägen via Ajax akademi. Toby Alderweireld är bara 24 år men har redan gjort 52 landskamper för Belgien och kommer att spela EM för Konungariket. Har vunnit Eredivise 4 gånger, holländska cupen 2 gånger och tillhört Atletico Madrid som vann La Liga 2014.

Eric Dier
Försvarsspelaren Eric Dier missade bara en match i Premier League förra säsongen. Däremot är det inte helt tydligt vart han hör hemma på planen. Dier spelade längs nästan hela backlinje, men ändå flest matcher som mittfältare. Som en del i en defensiv triangel med mittbackarna Toby Alderweireld och Jan Vertonghen och som nav för att balansera offensiven har 22-åringen varit en nyckelspelare för Spurs. Kommer från Sporting Lissabons akademi i Portugal, och har representerat England på samtliga landslagsnivåer. Har kontrakt med Tottenham till 2020.

Hugo Lloris
Snart 30-årige Hugo Lloris är Frankrikes landslagsmålvakt och värvades till Tottenham Hotspur för 4 år sedan, efter flera framgångsrika år i franska Lyon. Lloris blev bland annat utsedd till ligans bästa målvakt 3 gånger under sina fyra år med Les Gones. Hugo Boss, eller Saint Lloris som han också kallas, är kapten i Spurs och har även varit det med det franska landslaget.

Vincent Janssen
Skyttekungen från Eredivise ifjol ska i år prova vingarna i Premier League och Tottenham Hotspur. Vincent Janssen blev i och med övergången AZ Alkmaars dyraste försäljning någonsin när Spurs betalade 17 miljoner pund för holländaren. 22-åringen jämförs med Ruud van Nistelrooy och är en klassisk box-spelare. Kan göra mål med båda fötterna och huvudet, men är inte alls lika effektiv utanför straffområdet. Janssen är Spurs första anfallsvärvning sedan det misslyckade köpet av Roberto Soldado sommaren 2013 och kan bli ett bra komplement till Harry Kane på White Hart Lane.

Spela på Tottenham Hotspur