Premier League, Chelsea

Chelsea FC

Till Premier League startsida
Chelsea FC bildades den 10 mars 1905 i London, laget ägs av den ryske miljardären Roman Abramovitj, som köpte klubben 2003. Chelsea har blivit engelska mästare fem gånger och innehar även en Champions League-titel.
Smeknamn: The Blues, The Pensioners, The Boys in Blue
Manager: Antonio Conte
Hemmaarena: Stamford Bridge - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Chelseas spelschema i Premier League

Spela på Chelsea FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Chelsea FC:
Diego Costa

Brassespanjoren Diego Costa har varit en flyttfågel genom hela sin karriär och det skulle kunna indikera en flytt från Chelsea under sommarens silly season. Faktum är att Diego Costa aldrig varit längre än 2 säsonger i någon seniorklubb, och det är precis vad han varit i the Blues nu. Sommaren 2014 skrev han på ett 5-årskontrakt med Chelsea, som betalade Atletico Madrid beloppet som fanns i Costas utköpsklausul (32 miljoner pund). 27-åringen har gjort flest mål i Chelsea båda sina säsonger i Londonklubben och slutade 3:a i skytteligan sin första säsong i Premier League. Costa har vunnit La Liga och Copa del Rey och likadana titlar i England (PL och FA-cupen). 

Eden Hazard
Den 173 cm korte Eden Hazard har trots sin ringa ålder lång erfarenhet på av den internationella fotbollen. 25-åringen har redan gjort över 60 landskamper för Belgien och har vunnit Premier League, Ligue 1, engelska ligacupen, Europa League och Coupe de France. Hazard har varit fyra säsonger i Chelsea och varit väldigt tålig för the Blues. Han har spelat över 30 matcher i Premier League samtliga säsonger i ligan och blivit utsedd till säsongens spelare i Chelsea 2 av sina 4 år i klubben. Hazard har blivit jämförd med både Leo Messi och Cristiano Ronaldo och kan bli lagkamrat med den senare. Silly seasonryktena har gått varma för en flytt till Real Madrid och Zinedine Zidane.

Pedro
Yttern från Kanarieöarna är vinnare personifierad. Spanjoren har vunnit EM och VM med landslaget och med klubblaget Barcelona vann han allt. 5 La Ligatitlar, 3 Copa del Rey-titlar, 3 Champions League-titlar och FIFA Club World Cup 2 gånger. Plus Supercupen flera gånger både i Spanien och Europa. 28-åringen är känd för sin mångsidighet att vara tvåfotad och att stå på rätt plats. Han är dock också känd för att vara en duktig inhoppare hellre än startspelare, vilket han hoppades kunna ändra på i Chelsea. Han slutade 2:a i interna skytteligan i Blues sin första säsong i London, men har sannolikt ännu mer att bidra med. Pedro har kontrakt med Chelsea till 2019.

John Terry
Chelsea´s Brave kallas John Terry, som kommer att gå till historien som en av klubbens största spelare genom tiderna. Han skrev kontrakt för ytterligare en säsong i Londonklubben och kan då gå upp på andra plats över flest spelade matcher för Chelsea, bara slagen av Ron Harris. John Terry har dock gjort flest matcher för Chelsea i Europaspelet. Terry har vunnit allt på klubblagsnivå med Chelsea, sammanlagt 18 titlar. Han spelade 10 år med engelska landslaget, varav han var kapten i 5. Gjorde Englands första mål på nya Wembley. Terry har också varit inblandad i skandaler utanför planen, som krogslagsmål, otrohet och rasism.

Michy Batshuayi
Anfallaren Batshuayi är en del av det belgiska fotbollundret. Ytterligare en av alla offensivt duktiga belgare. Batshuayi blir den tredje belgaren i Chelsea, efter Eden Hazard och Thibaut Courtois. 22-åringen vann skytteligan i belgiska ligan redan som 20-åring och slutade 4:a i den franska skytteligan ifjol på 17 må. Zlatan Ibrahimovic vann skytteligan i Ligue 1 med 38 mål. Både West Ham och Crystal Palace från Premier League och storklubben Juventus drog i Batshuayi i början av sommaren, men till slut vann Chelsea kampen om strikern.

Willian
Willian, eller Willian Borges da Silva som är hans fulla namn, spelade mest av alla anfallsspelare i Chelsea den gångna säsongen. Yttern levererade också stabila fem mål och sex assists i Premier League. Willian värvades till den europeiska fotbollen av Shakhtar Donetsk som tonåring. Shakhtar har värvat flertalet unga brassar under 2000-talet som man sedan sålt vidare. Med Donetsk blev han ligamästare 4 gånger och cupmästare 3. Han har även vunnit ligan med Chelsea. Den snart 28-årige brassen ryktas vara på väg bort från Blues, men har kontrakt med Chelsea till 2018.

Thibaut Courtois
Thibalut Courtois är anledningen till att Chelsa valde att släppa den betydligt mer etablerade Petr Cech till Arsenal. Courtois värvades förvisso till London redan 2011 men blev direkt utlånad till Atletico Madrid. Där fick han La Liga Zamora Trophy två av sina tre säsonger, priset som går till den målvakt i Primera Division som har lägst insläppt målsnitt. Trots sin ringa ålder, bara 24 år, har Courtois vunnit ligatitlar i 3 länder. Belgian Pro League, La Liga och Premier League. I Spanien vann han även Copa del Rey. Belgaren har också redan gjort över 30 landskamper och kan, när karriären summeras, rankas som en av världens bästa målvakter.

Spela på Chelsea FC