Premier League, Bournemouth

AFC Bournemouth

Till Premier League startsida
AFC Bournemouth grundades 1899 som Boscombe FC på Gladstone Road I stadsdelen Boscombe. 1970 ändrades namnet till AFC Bournemouth. Efter att ha huserat i de lägre divisionerna tog klubben det största klivit i sin historia genom att vinna the Championship och kliva upp i finrummet, Premier League, säsongen 2014/1015.
Smeknamn: The Cherries  
Manager: Eddie Howe  
Hemmaarena: Vitality Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Bournemouths spelschema i Premier League

Spela på AFC Bournemouth hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i AFC Bournemouth:
Adam Smith

25-årige högerbacken Adam Smith har gått igenom Tottenham Hotspurs ungdomsverksamhet, och representerat England i samtliga u-landslag. Smith fick bara göra ett 14 minuter långt inhopp med Tottenhamn i Premier League, och var istället på lån i klubbar som Leeds, Bournemouth, Millwall, Derby County och Wycombe i många år. Under silly season i januari 2014 blev han en permanent del av Bournemouth i the Championship. Bournemouth vann den engelska andraligan Smiths första hela säsong i klubben, och nu har engelsmannen också gjort en hel säsong i PL. Förlängde efter säsongen kontraktet med the Cherries, som nu gäller fram till 2020.

Steve Cook
Steve Cook har tagit den långa vägen till Premier League. Mittbacken har förvisso spelat mot både Manchester City och Liverpool tidigare, men då i ligacupen. Cook spelade för 6 år sen i engelska 6:e divisionen, under tiden han tillhörde Championshipklubben Brighton & Hove Albion. Han fick förvisso debutera som 17-åring i näst högsta serien, men tillbringade sedan 3 säsonger på lån i olika klubbar. I januari 2012 blev han permanent klar för Bournemouth, som då spelade i League One. Sedan dess har han varit en viktig del av Cherries backlinje, som lyckades hålla sig kvar i Premier League som nykomlingar. Cook skrev nyligen ett nytt kontrakt som håller honom på den engelska sydkusten till 2019.

Nathan Ake
Chelsea tror mycket på 21-årige backtalangen Nathan Aké. Holländaren med ivorianska rötter kom till Blues redan som 15-åring, från Feyenoords akademi, och fick debutera som 17-åring. Aké har bidat sin tid i Chelsea, via spel i ungdomslagen, men förra året fick han för första gången en hel seniorsäsong i benen. Aké gjorde drygt 20 matcher på lån i Watford i fjol. Vänsterbacken har mängder av u-landskamper för Holland, men har ännu inte fått prova på seniorlandslaget. Har kontrakt med Chelsea till 2020 men spenderar säsongen 2016/2017 på lån i Bournemouth.

Jack Wilshere
Jack Wilshere är en gunner från födseln. Han började spela i Arsenal som nioåring, och är den yngste att debutera för Arsenal i Premier League, såväl som i Europaspelet. Han vann FA Youth Cup med Arsenal 2009. Den 24-årige mittfältaren missade hela säsongen 2011/2012 på grund av skada och gjorde bara 3 matcher ifjol. Kan han bli kvitt skadorna har engelsmannen sannolikt bara skrapat på ytan för sin fulla potential. Wilshere har förvisso två år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men Arsene Wenger vill redan nu förlänga. I fönstrets sista stund lånades Wilshere in till Bournemouth.

Spela på AFC Bournemouth