Premier League, Everton

Everton FC

Till Premier League startsida
Everton bildades I Liverpool 1878 och är en av de mest framgångsrika klubbarna i England. Man har blivit ligamästare nio gånger, vunnit FA-cupen fem gånger samt Cupvinnarcupen en gång.
 Klubben hette från början St. Domingo FC, men det byttes ut ett år senare till Everton FC.

Smeknamn: The Toffees, The Blues, The People´s Club, The School of Science

Manager: Ronald Koeman

Hemmaarena: Goodison Park - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Evertons spelschema i Premier League

Spela på Everton hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Everton:
Ross Barkley

22-årige Ross Barkley har jämförts med både Paul Gascoigne och Michael Ballack. Det kanske säger något om hans potential och spelstil. Barkley är född i Liverpool och har tillhört Everton hela sin uppväxt. Han har också varit ett regelbundet inslag i de engelska u-landslagen. Som senior har han redan hunnit göra 22 landslamper för England och ska spela EM. Barkley vann assistligan och kom 2:a i skytteligan i Everton den senaste säsongen. Silly season-ryktena duggar tätt och engelsmannen placeras bland annat i Manchester City och Chelsea. Har dock kontrakt till 2018.

Romelu Lukaku
Silly season-ryktena har gått varma kring belgaren Romelu Lukaku i många år. Trots att han bara är 23 år fyllda har han gjort otroligt många mål hittills. Han har gjort 7 seniorsäsonger i Anderlecht, Chelsea, West Bronwich och Everton och gjort över 10 mål alla säsonger utom en. Lukaku värvades som supertalang till Premier League och Chelsea efter 2 ligatitlar med Anderlecht i Belgien. Men belgaren, med rötter i Kongo, fick ytterst lite speltid. Han lånades ut till West Brom och Everton och köptes sedan loss av the Toffees. The Tank, med samma agent som Zlatan (Mino Raiola) är högvilt bland storklubbarna i Europa. Både Borussia Dortmund och Real Madrid sägs vara intresserade av strikern. Lukaku spelade förresten flest minuter av  alla spelare i Everton ifjol.

Ashley Williams
Mittbacken Ashley Williams var Swansea Citys själ och hjärta under 9 års tid. Faktum är att när Williams värvades över permanent från Stockport, efter ett lån, var han Swanseas dyraste värvning nånsin. 400 000 pund gick han på. Noterbart är att Willimans spelar landslagsfotboll för Wales, då hans morfar kommer därifrån, plus att Swansea ligger i Wales. Ashley Williams har förvisso ingen titel i Premier League, men Swansea vann faktiskt Ligacupen 2013. Sommaren 2016 värvades Williams till Everton.

Aaron Lennon
Den forne supertalangen Aaron Lennon har hunnit bli 29 år gammal och är numera en bra, men inte superbra, spelare. Han debuterade i Premier League redan som 16-åring med Leeds 2003. Leeds brottades med ekonomiska problem och sålde Lennon 2005 för reapriset 1 miljon pund. Där var den offensive yttermittfältaren ordinarie, men inte spektakulär, under 10 säsonger. Den korte (165 cm) engelsmannen har dock varit uttagen till 2 VM för England, men inte heller där kunnat ta den plats han visade potential för tidigt i sin karriär. Roadrunner har tillhört Everton de 2 senaste säsongerna och klubbar som Real Madrid ropar inte längre efter Lennon. Har kontrakt med the Toffees till 2018.

Yannick Bolasie
Fransk-kongolesen Yannick Bolasie har gått den långa vägen genom det engelska ligasystemet. 27-åringen har spelat i 5 olika serier, inklusive samtliga 3 football league-serier under Premier League. Bolasie var en bidragande faktor till att Crystal Palace tog sig upp i Premier League 2013 och har blivit allt bättre under sina 3 år i PL. Ifjol delade han förstaplatsen i både skytteligan och assistligan i Eagles och det har gjort att han fått ögonen på sig under silly season. 15 augusti 2016 blev övergången till Everton klar. Kan Bolasie fortsätta utvecklas under Koeman?

Spela på Everton