Burnley FC

Till Premier League startsida
Burnley FC grundades 1882. 1888 var de med och bildade The Footbal League. Den vinröda klubben har vunnit ligan två gånger och FA-cupen en gång. Burney är unika på det sätt att man, tillsammans med endast två andra klubbar, vunnit alla fyra divisionerna i The Football League.  Säsongen 2015/2016 tog man hem seriesegern i The Championship och avancerade upp till Premier League.
Smeknamn: The Clarets, The Legends  
Manager: Sean Dyche  
Hemmaarena: Turf Moor - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Burnleys spelschema i Premier League

Spela på Burnley FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Burnley FC:

Samuel Vokes
27-åriga Sam Vokes har varvat spel i Premier League och The Championship mer eller mindre hela sin karriär. Anfallaren började spela seniorfotboll redan som tonåring i League One med Bournemouth och värvades till Wolverhampton. Under fyra år i Wolves fick han debutera i Premier League men var också utlånad flera gånger, bland annat till Burnley. Han imponerade tillräckligt på Burnley för att värvas permanent 2012. Där har han varit ett hot under åren i Championship, men inte lyckats fullt ut när motståndarna heter Manchester United, Arsenal eller Chelsea. Engelsmannen, som gjort 40 landskamper för Wales gjorde dock en stark fjolårssäsong i Premier League där han stod för tio mål, varav fyra de sista tre omgångarna.

Ben Mee
Den stenhårde vänsterbacken Ben Mee skolades i Manchester Citys akademi men fick aldrig debutera för the Citizens på tävlingsnivå. Istället lånades 26-åringen ut till Leicester och Burnley, som sedan köpte loss Mee 2012.. Sedan dess har han successivt växt in i seniorkostymen. För två år sedan när Burnley tog steget upp till Premier League var han den utespelare som spelade mest av alla hos The Clarets. Även i Burnleys Premier League-säsong ifjol var han tongivande och startade samtliga matcher innan han blev skadad i slutet av säsongen.

Steven Defour
Belgaren Steven Defour kom till Burnley från Anderlecht inför Premier League-säsongen ifjol. 29-åringen med stor rutin från bland annat Porto och det belgiska landslaget hade en halvdan debutsäsong där han var hårt skadeförföljd och inte fick ut maximalt av sitt breda kunnande. Får Defour till det och kan vara skadefri den här säsongen är det en riktig guldklimp The Clarets har. Mittfältaren har både två belgiska och portugisiska ligatitlar, var med och representerade landslaget i senaste VM och blev framröstad till belgiska ligans bästa spelare 2007.

Spela på Burnley