Premier League, Burnley

Burnley FC

Till Premier League startsida
Burnley FC grundades 1882. 1888 var de med och bildade The Footbal League. Den vinröda klubben har vunnit ligan två gånger och FA-cupen en gång. Burney är unika på det sätt att man, tillsammans med endast två andra klubbar, vunnit alla fyra divisionerna i The Football League.  Säsongen 2015/2016 tog man hem seriesegern i The Championship och avancerade upp till Premier League.
Smeknamn: The Clarets, The Legends  
Manager: Sean Dyche  
Hemmaarena: Turf Moor - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Burnleys spelschema i Premier League

Spela på Burnley FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Burnley FC:
Andre Gray

Snart 25-årige Andre Gray har hunnit vara med om mycket och kommer i höst att debutera i Premier League. Han fick sitt definitiva genombrott den senaste säsongen när han vann skytteligan i the Championship samtidigt som Burnley vann serien. Andre Gray har en tuff tid bakom sig, som bland annat inkluderat gängbråk. Men han säger själv att han är på väg att växa ifrån det. Andre Gray är en askungesaga. För 3 år sen spelade han i den engelska femteligan. Nu väntar alltså spel i världens mest populära liga. I senaste januarifönstret drog Swansea i anfallaren och sommarens silly season kan bli intensiv för Andre Gray.

Samuel Vokes
26-årige Sam Vokes har varvat spel i Premier League och the Championship mer eller mindre hela sig karriär. Anfallaren började spela seniorfotboll redan som tonåring i League One med Bournemouth och värvades till Wolverhampton. Under 4 år i Wolves fick han debutera i Premier League men var också utlånad flera gånger, bland annat till Burnley. Han imponerade tillräckligt på Burnley för att värvas permanent 2012. Där har han varit ett hot under åren i Championship, men inte lyckats fullt ut när moståndarna heter Manchester United, Arsenal eller Chelsea. Engelsmannen, som gjort 40 landskamper för Wales, har kontrakt med the Clarets till 2019.

Ben Mee
Den stenhårde vänsterbacken Ben Mee skolades i Manchester Citys akademi men fick aldrig debutera för the Citizens, mer än i träningsmatcher. Istället lånades 26-åringen ut till Leicester och Burnley. Burnley som köpte loss Mee 2012. Sedan dess har han successivt växt in i seniorkostymen. Förra säsongen var han den utespelare som spelade mest av alla i Burnley. Ben Mee har ett år kvar på sitt kontrakt med the Clarets.

Chris Long
21-årige talangen Chris Long har representerat England i samtliga u-landslag, men ännu inte utvecklats till en duktig seniorspelare. Den blott 169 cm korte anfallaren kommer från Evertons akademi och Toffees har trott på honom, men inte tillräckligt för att låta honom debutera i Premier League. När inga sådana löften kunde ges valde Long att inte förlänga kontraktet med Everton, utan skrev istället kontrakt med Burnley som precis åkt ut PL. I ett lag med flera rutinerade anfallare blev det bara 145 minuters speltid i Championship. Upp till bevis för Chris Long, som har kontrakt till 2018.

Spela på Burnley FC