Trissvinnare Gert från Växjö

Gert vann stort på Triss – för andra gången

2021-09-18: Samlandet av Trisslotter längs vägarna ledde till slut till tre klöversymboler. Under lördagsmorgonen var smålänningen Gert på plats i TV4 Nyhetsmorgon för att skrapa fram vinsten, något som han gjort en gång tidigare för 24 år sedan. Vinsten på 1,8 miljoner kronor kommer gå till hundköp och Brasilienresa.

Gert, som pendlar i jobbet, har som vana att alltid köpa fyra Trisslotter när han stannar för att tanka och sträcka på benen. Men han skrapar de sällan på en gång.

–  Jag brukar vänta med att skrapa lotterna tills jag samlat på mig ett gäng, berättar han.

Denna gång hade han fått ihop 32 stycken och på sista lotten visade de sig att han skrapat fram tre klöversymboler.

–  När jag berättade nyheten för min fru och dotter så trodde de att jag skojade. De är vana vid att jag skojar till det ibland så det tog tid innan de förstod att det var på riktigt.

Det är inte första gången som Gert haft turen med sig. För 24 år sedan skrapade han, tillsammans med en vän, fram tre tv-symboler och fick skrapa Triss i tv även då. Då landade vinsten på 50 000 kronor.

–  För den förra vinsten valde jag att ta dykarcertifikat och uppgradera bilen, berättar han.

Under lördagsmorgonen var det dags för Gert att inta Nyhetsmorgonstudion för att se vad det skulle bli för vinst denna gång. När de båda lotterna var skrapade stod det klart att han vunnit 15 000 kronor varje månad i 10 år, vilket blir en total vinst på 1,8 miljoner kronor.

–  Min fru är från Brasilien, så en resa dit står högt upp på listan. Och frågar man min fru så vill hon nog gärna köpa en till hundvalp för vinstpengarna, berättar den glade vinnaren direkt efter skrapet.

Gert är den femte personen från Växjö som fått skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon i år. Småland har med sina 24 miljonvinster tagit hem flest vinster i Sverige 2021. Med dagens Triss-skrapare har över 175 miljoner kronor delats ut.

– Tala om tur att få skrapa Triss i tv för andra gången, det hör inte till vanligheten. Vad roligt också att Småland sticker ut i statistiken. Det är överlägset bäst i Sverige sett till vinstpengarna hittills i år, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Lotten var inköpt på Circle K i Umeå.