Miljonvinst ger trygghet i oroligare tider

I veckor gick en Habokvinna omkring med sin Trisslott i fickan och drömde om en kommande storvinst. När hon till slut skrapade lotten visade sig en miljonvinst bakom skraprutorna. "Det känns härligt, men fortfarande lite som en dröm", säger vinnaren.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, brukar köpa Trisslotter vid ett par tillfällen per månad. Varje gång får de ligga i plånboken och "marinera" några veckor, medan hon fantiserar om en storvinst och allt som då ska hända. Men någon storvinst har det inte blivit – tills ett lyckosamt tillfälle förra veckan.

– Jag var på jobbet och satt i ett telefonsamtal med vårdcentralen medan jag skrapade lotten. Jag blev nog väldigt tyst. Dels ville jag inte berätta för personen jag pratade med, dels litade jag inte riktigt på att det stämde, berättar kvinnan och skrattar.

Hon kontrollräknade antalet rutor som sa att hon vunnit 1 000 000 kronor ”hur många gånger som helst”. Hon fick det till tre varje gång. Likväl behövdes en andra åsikt och tog en bild och skickade till sin man för bekräftelse. Även han fick det att stämma.

Resor, bil och överraskningar

Någon vecka tidigare hade kvinnan sagt till sin man att när hon skrapar fram en miljon är det hon som bestämmer vad som ska göras för vinsten:

– Det kommer ge guldkant. Jag tänker att vi ska göra en skidresa med hela familjen och även överraska barnen med kortare weekendresor. Det kanske blir en nyare bil också. Det ger även en viss trygghet. Vi går mot oroligare tider och då känns det skönt att ha lite extra pengar vid sidan av.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, gav sina gratulationer till vinnaren.

– En härlig liten historia! Det är många som har lite speciella rutiner runt sina Trisslotter och det blir förstås kul när det slår väl ut. Att inte på en gång våga tro att man vunnit så stort är en känsla många delar också, säger han.

Vinstlotten var köpt på Ica Supermarket i Habo.