Marie från Linköping skrapar fram 5,4 miljoner i tv

2022-07-23: Linköpingsbon Marie rev ner applåder och jubel morgon-tvs studio. Hon skrapade fram hela 5,4 miljoner kronor på Triss i direktsändning. "Jag kan inte fatta det här", säger vinnaren, lika glad som medtagen.

För Marie började äventyret i slutet av juni när hon skrapade fram tre Klöversymboler på en Trisslott hon köpt online. Det var den gyllene biljetten till morgon-tv och chansen på de riktigt stora vinsterna.

Marie hade lagt ribban på att ta minimivinsten 1,2 miljoner kronor. Det blev mer än så. Under de närmaste 15 åren kan Marie se fram emot månatliga utbetalningar om 30 000 kronor, vilket adderar ihop till 5,4 miljoner kronor.

Sätter sprätt på pengarna

Det råder ingen brist på idéer om vad pengarna ska användas till:

– Vad jag tänker göra? Ja, man ska ju sätta sprätt på det antagligen, så det får jag börja lära mig, haha. En ny bil blir det i alla fall för min är gammal och dålig. Jag har även ett hus som behöver renoveras. Sen ska man ha roligt också, guldkant på tillvaron. Och så finns det barn och barnbarn som säkert vill vara med på ett hörn också. Dessutom är jag sportintresserad, nu kan det bli säsongsbiljett till hockeyn, säger Marie.

Till vardags arbetar hon som registrator på universitetet. Hon lever samboliv med Jörgen, som fanns med i kulisserna under tv-sändningen och gav sitt stöd.

– Det var mest nervöst på morgonen, säger Marie. Frukosten var jobbig, nästan så jag mådde illa. Fortfarande lite nervöst i sändning också såklart, jag hade inte koll på några siffror, haha.

Marie är andra Linköpingsbon för året att skrapa Triss i tv. Hennes vinst sticker ut i statistiken.

– Det är årets näst högsta vinst i de tv-sända Triss-skrapen i morgon-tv. Det är förstås en superfin vinst! Att se fram emot ett tillskott på 30 000 kronor varje månad ger verkligen möjlighet att sätta en guldkant på tillvaron och göra även vardagen både lättare och lite festligare, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, som var med Marie under morgonen.