Tur på jobbet och på Triss – Torbjörn vann 250 000 kronor

2022-06-20: Efter ett plötsligt tursamt ögonblick på jobbet fick Torbjörn uppmaningen att köpa en Triss. Det tog Piteåbon hela vägen till TV där han vann en kvarts miljon kronor.

Torbjörn jobbar som arbetsinstruktör för nyanlända i Piteå. I den rollen ingår det bland annat att hjälpa till på en second hand-butik och det var där hans tur tog sin början.

− Jag skulle hitta nyckeln till ett stort skåp. I en låda fanns flera hundra nycklar och jag lyckades välja den rätta på första försöket. Då sa chefen till mig att jag borde köpa en Triss, berättar Torbjörn.

Piteåbon följde uppmaningen och vann då 150 kronor på första försöket. När han senare var förbi OKQ8 för att tanka passade han på att byta in lotten mot några nya. På en av de nya lotterna skrapade han fram tre tv-symboler.

− Det var overkligt, men fantastiskt! säger Torbjörn.

Tv-symbolerna tog honom till TV där han var gäst under söndagen. Där tog han hjälp av turnumret åtta och skrapade sen fram en vinst på 250 000 kronor i direktsändning.

− Jag är mer än nöjd! Nu kan jag resa till något varmt ställe, sätta guldkant på tillvaron och även lägga undan en del, säger Torbjörn.

Han år årets andra Piteåbo som skrapar fram en storvinst i Nyhetsmorgon. Tidigare under juni vann Catarina från Norrfjärden 100 000 kronor.

− Ser vi till hela Norrbotten är de i gott sällskap. När snart halva året har passerat har Norrbotten haft hela sju Trissvinnare i tv, berättar vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.