Köper glasögon och åker till Kreta efter Trissvinst

2022-05-04: Trisstraditionen gav Pia tre skrapade tv-symboler och en vinst på 250 000 kronor. Vinstpengarna ska gå till nya glasögon och en resa till favoritresmålet Kreta.

Varje månad när lönen trillar in på kontot köper Pia från Trelleborg tre Trisslotter. En dag i mars gav traditionen en utdelning på tre tv-symboler.

– Det var vinst på alla tre lotter jag köpte. 30 kronor på första, 60 kronor på andra och tre tv-rutor på tredje. Jag var tvungen att dubbelkolla den sista lotten flera gånger. Jag trodde inte det var sant, berättar Pia.

Drygt en månad senare tog Pia med sig sin mamma Inger till Stockholm för att skrapa fram den slutgiltiga vinsten. Valet av lott blev nummer 15.

– Nummer 15 kom till mig direkt när jag funderade på vilket nummer jag skulle ta. Sen kom jag också på att det är min brorsbarns födelsedatum och vi är bästa vänner. Så nummer 15 blev ett bra nummer, säger Pia glatt.

Lotten gav en vinst på 250 000 kronor.

– Detta är helt osannolikt! Jag har länge behövt köpa ny glasögon, så det ska jag köpa. Sen blir det nog också en resa till Grekland. Jag har besökt ön Kreta många gånger och har en del vänner där, berättar vinnaren när skrapet avklarats.

Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, som var på plats på under skrapet gläds med vinnaren.

– Skåningarna har haft turen med sig i år! Hittills i år har tio personer från Skåne län skrapat Triss i tv till ett värde av 4,1 miljoner kronor, säger Emmy Altemyr.

Lotten var köpt på ICA Supermarket Trelleborg.