Pangstart på 2022 för vaneskraparna från Ljungby

Det nya året har fått en flygande start för Ljungbyborna Arne och Diana. Nyårsdagens morgon fick Arne besöka morgon-tv, där han skrapade fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i 10 år – totalt 1,8 miljoner kronor.

Varje vecka köper Arne och hans fru Diana två Triss. På fredagskvällarna skrapar de sen varsin lott hemma vid köksbordet. Men en helg i början av december bröts traditionen.

– Vi var bortbjudna på fredagen och istället skrapade vi lotterna på söndag kväll. Då fick Diana fram tre klöver-symboler på sin lott. Vi trodde inte att det var sant, berättar Arne.

Lotterna hade de köpt hos Ica Maxi Stormarknad i Ljungby.

– Slumpen är otrolig. Jag tänkte köpa lotterna i den vanliga kassan när jag handlade. Men jag glömde bort det och fick istället gå till förbutiken och köpa lotterna där. Om det inte hänt hade vi aldrig vunnit, fortsätter Arne.

Nyårsafton fick paret fira på ett hotell i Stockholm. Och under årets första dag fanns Arne på plats i morgon-tv för att skrapa Triss. I direktsändning skrapade sedan den pensionerade Ljungbybon fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i 10 år – en total vinstsumma på 1,8 miljoner kronor.

Vinsten kommer förgylla parets tillvaro många år framöver.

– Vi ska resa när pandemin är över, renovera lite på huset och umgås så mycket vi kan med barn, barnbarn och barnbarnsbarn, säger Arne.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fick gratulera Ljungbyparet under nyårsdagens morgon.

– Det är svårt att tänka sig en finare start på det nya året! Tittar vi bakåt på 2021 så hade Ljungby två Trissvinnare i tv, men Arne och Dianas vinst är den överlägset största det senaste året, säger han.