Göteborgaren Jonathan vann 4,5 miljoner i Klöver-skrapet

2023-11-06: Under lördagsmorgonen krönte Jonathan från Göteborg helgen med årets fjärde högsta Klöver-vinst. Trisskrapet gav honom en sammanlagd vinst på 4,5 miljoner kronor som ska gå till resor samt delas med nära och kära.

Trisslotten som tog Jonathan till morgon-tv var den första som han köpt till sig själv någonsin.

– Jag och min pojkvän hade kikat på att köpa en el-bil och då kändes det passande att köpa en bil-Triss på telefonen, berättar Jonathan skrattandes. Första tanken när jag såg Klöver-symbolerna var att det inte kunde vara sant.

På plats i Stockholm var Jonathan garanterad en vinst på 10 000 kronor i månaden i tio år. Tursamma Jonathan valde dock två Trisslotter som gav honom den slutgiltiga vinsten 15 000 kronor i månaden i 25 år, sammanlagt 4,5 miljoner kronor.

– Med vinsten vill jag hjälpa vänner och familj! Sedan vill vi definitivt resa också. Vi har tidigare rest inom Norden men nu har jag siktet inställt på Nordamerika, berättar Jonathan.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, fick ta del av det oförglömliga ögonblicket på plats.

– Wow tror jag sammanfattar det ganska så bra! Jonathan är den sjätte personen från Göteborg som haft förmånen att gästa Trisskrapet i TV4 Nyhetsmorgon 2023. Tillsammans har Göteborgarna vunnit nio miljoner kronor i tv-rutan, säger Daniel Arnkvist.