Visbyparet reser ut i Europa efter storvinst på Triss i tv

2024-05-02: Paret Roland och Kristina ”Stina” från Visby skrapade fram en garanterad storvinst på en Trisslott i julklapp till sig själva. Under onsdagen gästade de TV4 Nyhetsmorgon där de vann 100 000 kronor till bland annat en resa till Moseldalen och Europaparken.

Då och då får Stina en känsla att köpa en Trisslott eller två. Det hände på julafton när hon handlade på Kometen Livs då hon plötsligt hörde sig själv be om fyra Triss. Hon och sambon Roland skrapade lotterna som en julklapp till sig själva och såg då att en av lotterna hade tre tv-rutor.

− Det var alldeles ofattbart, säger Roland glatt.

Stina fortsätter:

− Jag blev alldeles ställd och förvirrad. Men det blev en otrolig julklapp.

Efter en natt i Triss guldrum i Stockholm var paret redo att ta reda på vad den stora vinsten skulle bli. Men Roland i kulisserna och resten av familjen och vännerna som hejarklack skrapade Stina fram 100 000 kronor på lott nummer nio.

− Det var nervöst men en jätterolig upplevelse! Vi är jätteglada och hade det blivit ännu mer vet jag inte vad jag hade gjort, säger Stina efter skrapet.

Nu ska paret fira vinsten och våren innan de sätter sina vinstplaner i verket. Roland kommer att lägga sin halva av vinsten på en resa till Moseldalen i Tyskland för god mat och dryck. Stina kommer ge hälften av sin del till sin dotter och andra halvan på att följa med Roland och passa på att besöka Europaparken.

Svenska Spel Turs kommunikatör Natalie Wallin gläds med gotlänningarna som blir de första att representera ön i det tv-sända Trisskrapet i år.

− Vilket glädjejubel som måste ha brutit ut hemma hos Roland och Stina under julafton, det lär vara en julklapp de sent kommer att glömma. Extra roligt att de blev årets första vinnare från Gotland! Hoppas att de får en underbar resa tillsammans, säger Natalie Wallin.