Siktar mot savannen efter vinst på 1,8 miljoner

2024-05-06: Säterborna Patrick och Lenas helgtradition att skrapa Triss gav träff redan efter fem veckor med en klövervinst. Nu vill de uppfylla drömmen om att åka på safari i Sydafrika

Patrick och frun Lena, som tidigare köpt lotter sporadiskt, bestämde sig vid årsskiftet att köpa några Trisslotter varje helg. Den femte helgen visade en av lotterna en storvinst.

– Vi trodde vi såg fel när vi såg tre Klöver-symboler. Det var overkligt och pirrigt de första dagarna efter, berättar Patrick.

Under lördagsmorgonen var de båda på plats i Stockholm för att skrapa fram slutvinsten. Vilka nummer som skulle väljas var givet.

– Vi har valt fyra och 16 efter våra söners födelsedatum, berättar paret glatt.

Lotten visade en vinst på 15 000 kronor i månaden i tio år, vilket blir totalt 1,8 miljoner kronor.

– Det känns jättebra! Det är nästan ännu pirrigare nu efter skrapet är gjort. Vinstpengarna ska gå till att sätta extra guldkant på vår vardag. Sen gillar vi att resa och har länge pratat om att det vore häftigt att åka till Sydafrika på safari. Så det ska vi göra, säger vinnaren glatt.

Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur, hade äran att vara med paret under morgonens skrap.

– Patrick blir den tredje personen från Dalarnas län att skrapa Triss i tv hittills i år. Hittills har spelare från länet skrapat fram 2 miljoner kronor i direktsändning, Emmy Altemyr.

Den vinnande lotten köptes på Wiwal i Säter.