Eni från Solna skrapade fram 1,2 miljoner åt sin mamma

2023-05-08: En Triss vid påskfirandet tog Eni och hennes mamma hela vägen till tv. Under lördagen gästade de studion och där skrapade Eni fram en vinst på 10 000 kronor i månaden i 10 år åt sin mamma.

Solnabon och den tidigare elitinnebandyspelaren Eni är tvåfaldig svensk mästare och tvåfaldig Europacupmästare med Balrog. Under lördagen fick hon uppleva att bli vinnare på ett helt nytt sätt – den här gången genom att skrapa Triss i tv.

Inför påskfirandet hemma hos Eni i Solna köpte hon påskmat på Ica Kvantum i Mall of Scandinavia. Vid kassan passade hon på att köpa två Trisslotter – en till sig själv och en till sin mamma Farida.

− Mamma fick välja lott först. Jag skrapade fram en vinst på 60 kronor och mamma skrapade fram tre klöver-symboler. Det var lite overkligt, mamma hade svårt att äta av påskmaten sen, berättar Eni med ett skratt.

Triss i klöver tog dem till tv-studion under lördagen några veckor senare och det var Eni som fick uppdraget att skrapa åt mamma. I direktsändning skrapade hon fram en vinst på 10 000 kronor i månaden i 10 år – totalt 1,2 miljoner kronor.

− Det kändes väldigt roligt att få skrapa i tv eftersom det var jag som köpte lotten till mamma. Hon är väldigt glad för vinsten eftersom hon går i pension senare i år. Hon har länge pratat om att renovera hemma och nu kan det bli av, berättar Eni.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe gjorde Eni och Farida sällskap under lördagsmorgonen.

− Vilken otrolig påskpresent den där Trisslotten från Eni blev! Nu kan Farida sätta guldkant på det kommande livet som pensionär, vinsten kunde inte ha kommit mer lägligt, säger han.