Alice från Norrtälje fixade 1,8 miljoner åt farsan

Trisslotter från svärmor gav en januarikväll tre skrapade Klöver-symboler för Norrtäljebon Stefan. Under lördagsmorgonen var dottern Alice på plats i morgon-tv för att skrapa fram slutvinsten. Bakom skraprutorna väntade en vinst på 15 000 kronor i månaden i 10 år, totalt 1,8 miljoner kronor, som bland annat ska gå till en skidresa framöver.  

En släktmiddag i januari slutade tursamt för Stefan med familj i Norrtälje.

– Vi får ofta Trisslotter av min svärmor. Denna gång skrapade vi fram tre Klöver-symboler. Det kändes helt overkligt och svårt att greppa, berättar vinnaren.

Under lördagsmorgonen var Stefan och dottern Alice på plats på i tv-studion eftersom dottern fått äran att skrapa fram slutvinsten i tv.

– Vi har valt nummer 8 och 16. Det finns väl egentligen ingen speciell anledning till dessa nummer, men det har varit bestämt sedan kvällen vinsten skrapades fram, säger Alice innan det är dags att gå in i tv-studion.

De valda lotterna visade en vinst på 15 000 kronor i månaden i 10 år bakom skrapytorna, en total vinst på 1,8 miljoner kronor.

– När vi skrapade fram vinsten i januari så bokade vi direkt en skidresa till italienska alperna. Vi hade inte tänk åka på någon skidresa i år, men när vi skrapade fram vinsten så kunde vi inte låta bli att boka en resa, säger Stefan glatt.

Han fortsätter:

– Förutom det ska pengarna gå till smarta investeringar för vår och barnens framtid.

Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur, som var på plats i tv-studion gläds med familjen.

– Stockholmarna har startat året lyckosamt minsann! Alice är den elfte personen från Stockholms län att skrapa Triss i tv i år. Hittills har länet kammat hem 6,9 miljoner kronor. Stort grattis, säger Emmy Altemyr.

Lotten var köpt på ICA Nära Bergshamra.