Solveig från Hudik vann en kvarts miljon på TV-Triss

2022-11-27: Under en rast från jobbet på Hudiksvalls sjukhus passade Solveig på att köpa några Trisslotter. Det tog henne hela vägen till direktsänd morgon-tv där hon under söndagen skrapade fram en kvarts miljon kronor.

Hudiksvallsbon Solveig är nybliven pensionär, men jobbar extra som informatör på Hudiksvalls sjukhus. Under en arbetsdag för några veckor sedan var turen framme då hon växlade in några Triss med småvinster mot nya lotter i sjukhusets kafeteria. Men att hon kom över en lott med storvinst var en ren slump.

− Jag hade varit i kafeterian tidigare under dagen, men då glömt bort att köpa nya lotter. När jag kom på det var det bara tio minuter innan de stängde. Jag hann dit och bytte då in mina vinster mot tre nya Triss och köpte dessutom ytterligare en, berättar Solveig.

Lotterna skrapade hon tillsammans med sambon Roger samma fredagskväll hemma vid köksbordet. Roger var den som skrapade fram tre tv-rutor på en av lotterna.

− Jag hörde bara ”Det är inte sant” från Rogers håll och såg honom titta på lotten. Först tänkte jag be honom kontrollräkna nollorna så att han inte sett fel, sen förstod jag att det var tre tv-symboler, berättar Solveig.

Detta tog Hudiksvallsparet till morgon-tv på självaste första advent. Efter en spänd väntan skrapade Solveig fram en vinst på 250 000 kronor i direktsändning.

− Det är en lättnad att det är klart och jag känner mig väldigt nöjd med att det blev mer än 100 000 kronor. För vinsten ska vi först bjuda barn och barnbarn på julbord, sen ska vi planera en resa framåt våren, säger Solveig.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fanns med i kulisserna under morgonen i tv-huset.

− Stort grattis till Solveig och Roger som är årets första TV-Trissvinnare från Hudiksvall, säger han.

Vinstlotten var köpt hos Lassarettskiosken på Hudiksvalls sjukhus.