Bortglömd matlåda blev 1,8 miljoner kronor

2022-05-07: En bortglömd matlåda ledde Tranåsbon Elisabeth till ett tursamt köp av Trisslotter. Under lördagsmorgonen skrapade hon fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i 10 år – i direktsänd morgon-tv.

När Elisabeth begav sig till jobbet för några veckor sedan hade hon glömt att packa ned sin matlåda. Det fick henne att stanna till på Ica Supermarket i Aneby för att köpa med sig en fryst rätt.

− När jag stod och köade till kassan fick jag syn på Trisslotterna och bestämde mig för att köpa fyra stycken. Det var en ren slump, berättar Elisabeth.

Sen glömdes lotterna bort och det var först nästa arbetsdag som Elisabeth skrapade lotterna på sitt jobb. Plötsligt satt hon med tre synliga klöver-symboler framför sig.

− Vad är detta, tänkte jag. Sen visade jag lotten för en jobbarkompis som skrek rakt ut: ”du ska till tv!”, säger Elisabeth.

Triss i klöver tog Tranåsbon till morgon-tv där hon under lördagen vann 15 000 kronor i månaden i 10 år – en total vinst på 1,8 miljoner kronor.

− Det här blir verkligen guldkant! Jag närmar mig pensionsålder och då är det ett väldigt bra tillskott. Och så ska jag skämma bort mina barn och barnbarn, berättar Elisabeth glatt.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fick uppleva vinstglädjen på nära håll.

− Det är en otrolig vinst att kamma hem inför en stundande pension! Elisabeth är den tredje Tranåsbon att vinna stort på Triss i tv under året. Hennes vinst på 1,8 miljoner kronor är den överlägset högsta hittills i år, säger han.