Pensionerad busschaufför från Växjö vinner en kvarts miljon i tv

2023-09-14: Julio från Växjö var onsdagens Trissgäst i morgon-tv. Väl på plats i direktsändningen skrapade han fram en vinst på 250 000 kronor som kommer kunna glädja hela hans familj.

En sommardag för ungefär två månader sedan beslutade sig Växjöbon Julio för att ta en tur med bilen bara för att köpa en Triss. Färden gick till Willys i Växjö där han gjorde slag i saken.

− Det var speciella sommarlotter som fanns i butik då och jag bad att få en grön lott som låg under en röd, berättar Julio som är pensionerad busschaufför.

Valet av den gröna lotten skulle visa sig guld värd. Plötsligt hade han skrapat fram tre tv-symboler.

− Det blev en chock och väldigt svårt att ta in. Jag åkte direkt till min dotter för att visa henne lotten, sen stod vi bara lyckliga och skrattade, fortsätter Julio.

TV-symbolerna tog honom till  morgon-tv och under onsdagen var Julio tillsammans med dottern Daniela på plats i tv-studion. I direktsändning bläddrade Julio fram lott nummer två i ordning för att sedan skrapa fram en vinst på en kvarts miljon kronor.

− Vinsten kommer jag spara för att hitta på något för hela familjen, det finns lite planer, berättar Julio.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fanns med storvinnaren under morgonen i tv-huset.

− Just Växjöborna tycks ha ett tursamt år när det kommer till Triss i tv. Julio är vinnaren nummer sex i ordningen hittills under 2023. Tillsammans har Växjöborna skrapat fram drygt fyra miljoner kronor i studion, berättar han.

Vinstlotten var köpt hos Willys Växjö Teleborg.