Håkan och Britt-Marie ordnade årets första 5-miljonersskrap

2023-02-28: Håkan och Britt-Marie fick under tisdagen sina livs största glädjechock när de vann fem miljoner kronor på Triss. Nu drömmer de om en kryssning i Karibien och skidåkning i alperna.

Tidigare i vintras skrapade särborna Britt-Marie och Håkan från Hörby fram tre tv-rutor och en garanterad storvinst på en Trisslott från Tipsboden.

− Det var superroligt men vi trodde först att det var ett skämt. Man är aldrig beredd på att det faktiskt ska hända men plötsligt händer det, säger Britt-Marie.

Under tisdagen var paret i Stockholm för att skrapa fram vinsten i TV4 Nyhetsmorgon. En vinst som kändes läglig för Håkan vars tvättmaskin gick sönder häromdagen.

Valet av Trisslott föll omotiverat på nummer 49, vilket visade sig bli det allra mest lyckade valet. När hela lotten var skrapad visste chocken och glädjen inga gränser när den visade vinsten på fem miljoner kronor.

− Det var som fan. Det är helt otroligt! säger Håkan glad och omtumlad efter skrapet.

− Den här vinsten öppnar upp nya möjligheter. Nu kan jag jobba de sista åren med det jag vill och kunna vara lite friare, fortsätter han.

Vinnarna drömmer stort och brett

Trots chocken över miljonvinsten finns det redan planer och drömmar som ska förverkligas tack vare vinsten.

− Nu får det bli en kryssning i Karibien. Sen kommer jag verkligen kunna sätta guldkant på vardagen, säger Britt-Marie som är relativt nybliven pensionär.

Håkan är inte sen med att kontra att han vill åka på en skidresa till alperna. En del av vinsten kommer också gå till att ersätta den trasiga tvättmaskinen samt anlita hjälp för att laga hans mountainbike-cyklar som tillhör hans stora intresse.

− Wow, vad roligt att Håkan och Britt-Marie blev årets första vinnare att skrapa fram fem miljoner på Triss i tv. Det är fantastiskt härligt att höra parets resedrömmar som kommer gå i uppfyllelse. Återstår bara att önska dem trevlig resa! säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.