19-åriga säsongaren Hugo skrapade fram 250 000 kronor på Triss

2023-03-27: Den 19-åriga Ingaröbon Hugo tog ett avbrott från sin skidsäsong i Sälen för att skrapa Triss i tv under söndag förmiddag. Vinsten på en kvarts miljon kronor får han dock inte behålla själv då han representerade sin pappa som i december fått Trisslotten i födelsedagspresent.

Hugo har som vana att ge sin pappa två Trisslotter varje födelsedag men aldrig tidigare har det blivit en så stor vinst som denna.

– Det var riktigt spännande! Jag ropade på min fru som bekräftade att vi hade vunnit och jag tänkte bara “plötsligt händer det”, berättar pappa Anders.

Anders ringde direkt Hugo, som arbetar som skidinstruktör i Sälen, för att tacka så mycket för vinsten. Under detta samtal bestämdes det även att Hugo skulle axla ansvaret som skrapare i direktsänd tv.

– Jag blev helt chockad och trodde att det var ett skämt först. Sedan tog det inte lång tid innan jag frågade om jag fick var den som skrapade i tv, berättar Hugo skrattandes.

I TV4:as lokaler valde duon Anders turnummer 35 vilket resulterade i en vinst på 250 000 kronor.

– Jag har inte ens hunnit fundera på vad vi ska göra med vinsten men det är en stor bonus. Vi har ett hus på Fårö där det alltid finns hål att fylla, berättar Anders.

– Säsongslivet är dyrt! Har jag tur får jag en liten slant, berättar Hugo skämtsamt.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, hade nöjet att göra far och son sällskap till Nyhetsmorgon.

– Anders och Hugo blev årets första vinnare från Ingarö som skrapat Triss i tv. Tillsammans har Stockholmarna vunnit 8,3 miljoner i tv-rutan 2023. Stort grattis till vinsten, säger Daniel Arnkvist.