Den försenade julklappen blev värd 1,8 miljoner!

2024-02-12: En vinst i julklappsleken gav Catrins mamma tre skrapade Klöver-symboler och en vinst på 15 000 kronor i månaden i tio år. Vinsten, på totalt 1,8 miljoner kronor, ska användas för att sätta extra guldkant på vardagen.

Julfirandet fick en oväntad vändning i år för Catrin med familj i Märsta.

– Min dotters kompis var med oss under julfirandet. Hon hade glömt att vi skulle spela julklappsleken och köpte i sista sekund tre Trisslotter som hon slog in som en smällkaramell, berättar Catrin.

Hon fortsätter sen:

– Min mamma vann Trisslotterna och skrapade dem senare på kvällen. Vi kunde inte förstå att det var sant när vi såg att hon skrapat fram tre Klöver-symboler.

Under lördagsmorgonen var dottern Catrin på plats i morgon-tv för att skrapa fram vinsten åt sin mamma som satt bänkad hemma i tv-soffan.

– Hon har valt nummer 4 och 12. Det beror på att hennes barnbarnsbarn föddes i april och hon själv och personen som köpte lotten fyller år i december. Så det blev ett naturligt val, säger Catrin glatt innan det är dags att inta tv-studion.

Reser norröver

De valda lotterna gav Märstabon 15 000 i månaden i 10 år. Vilket blir en total vinst på 1,8 miljoner kronor.

–  Jag vet ingen som är värd detta mer än min mamma! Nu ska hon unna sig det där lilla extra i vardagen. Kanske ett nytt läppstift eller ett fint nagellack.

Sen flikar hon in:

–  Jag har en liten dröm om att ta med min mamma och syster till Kiruna där vi är uppväxta. Jag hoppas att vi kan åka på den resan nu.

Emmy Altemyr, communication specialist på Svenska Spel Tur, som var på plats på TV4 under morgonen gläds med vinnaren.

– Stockholmarna har startat året tursamt! Catrin blir den andra personen från Stockholms län att skrapa Klöver-Triss i tv i år. Nu hoppas jag att mamma och döttrar kommer i väg på den efterlängtade resan till Kiruna, säger Emmy Altemyr.

Lotten var köpt på Raouf Servicehandel Ab.