Pop rockade morgon-tv – vann 2,5 miljoner

2022-12-04: Falubon Pop avslutade veckan under söndagen med att skrapa fram 2,5 miljoner kronor på Triss-skrapet i direktsänd morgon-tv. Med vinsten vill han installera solceller på huset och ta med familjen på en resa till Japan.

I samband med ett besök till sommarstugan passade söndagens Triss-skrapare Pop på att köpa en Trisslott. Det var dock inte förrän han kom hem till Falun långt efter som han skrapade den väldigt speciella lotten och möttes av drömbeskedet.

– Jag satt hemma i soffan och skrapade lotten. När jag såg de tre Klöver-symbolerna kunde jag inte tro att det var sant, det var först dagen efter som jag kunde smälta det, berättar Pop.

Tre Klöver-symboler tog Pop och hans fru hela vägen till Stockholm där en slumpmässigt utvald lott gav honom hela 2 500 000 kronor i direktsänd tv.

– Det kändes helt otroligt. Med vinsten vill vi bland annat installera solcellspaneler. Sedan så vill vi helt klart resa någonstans. Jag har alltid velat besöka Japan och nu kan den drömmen äntligen bli sann, berättar den nyblivna miljonären.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, fick uppleva glädjeropen på plats med Pop och hans fru.

– Wow, vilket otroligt sätt att avsluta veckan på. Pop är den 14:e personen från Dalarnas län som skrapat Triss i morgon-tv under 2022. Under året har länsborna skrapat fram hela 21,6 miljoner kronor i tv-rutan, säger Daniel Arnkvist.

Lotten som tog Pop till tv-rutan köptes på Ica Maxi i Härnösand.