Ny trisstradition ordnar 1,2 miljoner år Skellefteåfamilj

Skellefteåborna Ann-Helen och hennes mamma Eve fick gästa morgon-tv under lördagen. På plats vann de 1,2 miljoner kronor på Klöver-Triss och funderar nu på bilinvestering och resor till sol och värme.

I höstas bestämde sig mamma Eve och dotter Ann-Helen för att skapa en månatlig tradition av att skrapa Trisslotter tillsammans. Turen och lyckan var framme strax därefter när en av lotterna från Stora Coop i Skellefteå visade tre Klöver-symboler och en garanterad miljonvinst.

− Det var så oväntat. Jag frågade flera gånger om det var sant, säger Ann-Helen som gått i sin mors fotspår och arbetar inom vården som stödassistent.

Under lördagsmorgonen hade mor och dotter lämnat deras totalt 23 hundar hemma i Skellefteå för att skrapa fram den stora vinsten i TV4 Nyhetsmorgon. Med mamma Eve i kulisserna och resten av de sju syskonen med familjer påhejandes hemifrån skrapade Ann-Helen fram vinsten på 10 000 kronor i månaden i tio år framöver, totalt 1,2 miljoner kronor.

− Vi är jätteglada för vinsten, säger Ann-Helen efter skrapet.

Eve fyller i:

− Det blev mer än vad vi hade innan och jag är så glad för hela upplevelsen. Det känns ovant att ha lite mer pengar att kunna göra roliga saker för.

Firar med tårta och funderar på resa

Nu ska de fira vinsten tillsammans med en tårta innan Ann-Helen ska investera sin del av vinsten i sin nyinköpta bil. Eve ser fram emot att resa mer framöver och först ut blir en sol- och badsemester i Bulgarien tillsammans med några i familjen.

Svenska Spel Turs communication specialist Natalie Wallin hade glädjen att göra dem sällskap under lördagsmorgonen.

− Vad härligt att en nyskapad tradition gav en miljonvinst som mor och dotter får dela glädjen av. Detta blir årets andra miljonvinst som en västerbottning skrapar fram i tv, det blir spännande att se vart det här vinståret tar vägen, avslutar Natalie Wallin.