2,7 miljoner till Mohamed från Uppsala – köper lägenhet

2023-01-16: Busschauffören Mohamed från Uppsala hade en angenäm lördag. Han gästade tv-studion för att skrapa Triss och vann där 15 000 kronor i månaden i 15 år – totalt 2,7 miljoner kronor. Vinsten ska bland annat gå till att köpa lägenhet.

För en dryg månad sedan var turen framme första gången för Uppsalabon Mohamed. En presentpåse med några Trisslotter skulle ta den pappaledige Uppsalabon hela vägen till tv och storvinst.

− Vi var hemma hos min mamma och skrapade lotterna då en av dem visade tre klöver. Jag ropade ”Vi har blivit miljonärer!”, berättar Mohamed med ett skratt.

Under tv-skrapet var turen med honom ännu en gång. I direktsändning skrapade han nämligen fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i 15 år, en sammanlagd vinst på 2,7 miljoner kronor vilket är 1,5 miljoner mer än lägsta garanterade vinst.

− Det känns bra! Nu ska jag börja fundera på hur vinsten används bäst. Men tankarna är att köpa en lägenhet och så ska jag dela med mig till familjen, berättar Mohamed.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fanns med Mohamed under morgonen.

− Det blev ett bra tillskott för Mohamed mitt under pappaledigheten! Han blir dessutom Uppsalas första miljonvinnare för året, berättar han.

Vinstlotten var köpt hos Willys Uppsala Stenhagen.