Mikael skrapade fram en kvarts miljon och åker till Argentina

2022-08-05: Uppsalabon Mikael var fredagsmorgonens Trissvinnare i direktsänd morgon-tv. Han skrapade hem en kvarts miljon kronor och ska nu på resa till Argentina med frun och så blir det solpaneler till huset.

Frilansfotografen Mikael har några stående rader på Lotto, som förnyas med jämna mellanrum. I samband med det brukar det bli en Trisslott, eller två. Vid ett rart tillfälle under sommaren sken både solen och lyckan på honom. Den skrapade lotten visade tre tv-rutor, vilket betyder ett direktsänt tv-skrap i morgon-tv.

Under fredagsmorgonen var det dags att ta plats i studion och två minuter senare stod det klart att han vunnit 250 000 kronor. Mikael och hustrun Emma, som har anknytning till Argentina, vet vad vinsten ska få gå till.

– Först och främst vill vi resa till Argentina, det är viktigt. Och så har vi tänkt solpaneler till huset, det blir en bra grundplåt till det. Så, kött och flyg och miljö, en bra blandning, säger vinnaren med ett skratt.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg fick dela upplevelsen med paret under Trissmorgonen i tv-huset.

– Det blev en bra vinst och de kommer kunna göra en fin resa. Mikael är årets andra Trissvinnare från Uppsala som skrapat fram en storvinst i tv, säger han.

Lotten som tog Mikael till tv-skrapet var köpt online.