Jeanette bygger växthus efter sin Trissvinst

2022-09-19: Jeanette från Knivsta var fredagens Triss-gäst i tv-studion. Hon vann 100 000 kronor i direktsändning och ska investera i ett växthus.
– Det har varit en galen upplevelse, säger vinnaren upprymt.

Jeanette hade under ett par års tid en rutin av att varje fredag köpa vad hon själv kallar en ”fredags-Triss”. Under sommaren hamnade denna vana på paus, men när hon tog upp den igen för några veckor sedan tog det fart. Första inköpet gav 30 kronor i vinst, som senare byttes in mot en ny lott och på denna skrapade hon fram tre tv-rutor.

På plats i TV4-studion under fredagsmorgonen hade Jeanette mamma med sig som stöd i kulisserna och skrapade inför tv-kamerorna fram 100 000 kronor.

– Det ska bli ett växthus. Det blir en plats med ett bord och ett par stolar där man kan sitta och softa. En mysig plats med en tomatplanta, någon gurka kanske och lite kryddor. Det blir ett projekt att dra igång framåt vårkanten, säger hon tvärsäkert.

Spännande skrapäventyr

Jeanette, som till vardags arbetar i dagligvaruhandeln, är glad över hela äventyret som hennes Trissvinst inneburit.

– Det har varit en galen upplevelse. Först när jag skrapat fram tv-rutorna kunde jag inte tro att det var sant. Men jag har varit lugn större delen av tiden… Ända tills klockan åtta i morse, då blev jag nervös, säger hon och skrattar

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg var med Jeanette på plats på TV4 under Trissmorgonen.

– Kul med en vinnare som har en så tydlig dröm och formulerat mål för vad vinsten ska gå till. Det blev en fin vinst och det kommer kunna bli ett fantastiskt växthus. Jeanette är för övrigt Knivstas första TV-Trissvinnare för året, från länet är hon den fjärde att skrapa Triss i direktsändning, säger han.