Axel skrapade fram 250 000 kronor – delar vinsten med hela familjen

2023-01-13: Lönsbodabon Axel representerade elva familjemedlemmar på Triss-skrapet under torsdag förmiddag. Vinsten som landade på en kvarts miljon kronor ska delas jämnt med familjen. För Axel innebär det att en resa till varmare breddgrader ska bokas. 

Familjen har traditionen att flera gånger varje år arrangera en spelkväll med delar av släkten. Under kvällen spelas olika sällskapsspel men framförallt ska alla medverkande ta med en Trisslott som skrapas tillsammans.

– Efter att vi spelat färdigt för kvällen ska alla skrapa sina Trisslotter. När mamma skrapade fram de tre tv-symbolerna blev hon först helt tyst och förstod inte vad som hänt, men tystnaden skiftade snabbt till glädjeskrik, berättar Axel skrattandes.

Det bestämdes att Axel skulle representera släkten i direktsänd tv. På plats i Stockholm skrapade han lott nummer elva som gav dem en vinst på 250 000 kronor, eller 22 727 kronor vardera.

– Det är sedan gammalt att mindre vinster går till att köpa nya lotter och att stora vinster delas jämnt med alla när vi skrapar tillsammans, berättar Axel. Med min del av vinsten är jag sugen på att resa utomlands med min sambo. Första resmålet blir Grekland.

Stark start från skånska Trisskrapare

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, gjorde paret sällskap när Axel skrapade fram Lönsbodas första TV-Triss för året.

– Under 2022 skrapade skåningarna Triss i tv-rutan hela 40 gånger och vann 14,3 miljoner tillsammans. I år har vi redan haft tre representanter från länet. Frågan är om de slår fjolårets miljonrika år?, säger Daniel Arnkvist.

Lotten som tog Axel till Nyhetsmorgon köptes på Ica Supermarket i Osby.