Marguerite fick en miljonvinst av exet

Ytterby har satt Västsverige på Trisskartan genom åren, både med sexsiffriga vinstbelopp och miljonvinster. På lördagen gästade Marguerite Nyhetsmorgon digitalt, för att där bli Trissmiljonär. Påskpresenten hon fick av sin före detta man, hade redan innan skrapet ett garantivinstvärde på 1,2 miljoner kronor. När skrapfesten var över, hade Marguerite blivit 3,6 miljoner kronor rikare. Pengar hon delar med sig av.

För 68-åriga Marguerite från Ytterby kommer både påsken 2021 och framför allt lördagen den 24 april, för alltid förknippas med glädje. Det var nämligen i påskas som hon fick en Trisslott av sin före detta man, på vilken de skrapde fram tre klöversymboler.

Redan innan hon skrapade sin påsklott bestämde de två att eventuella vinster på 60 kronor och uppåt, skulle delas. Sagt och gjort, när de jublande glada förstod att vinsten skulle betyda minst 1,2 miljoner kronor, var det verkligen delad glädje.

Garantivinsten på 1,2 miljoner kronor, fördelat på 10 000 kronor i månaden tio år framöver, var något som Marguerite och Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson, talade om inför skrapet i TV4.

– Oj, vad det här är spännande och pirrigt! Jag börjar bli nervös för själva skrapet och att all teknik ska fungera. Men vad det än blir kommer jag dela vinsten med mitt ”ex”, summerade Marguerite sina tankar inför det direktsända skrapet.

Dubbelt turnummer gav miljoner

Klockan 9.30 på lördagsmorgonen var det äntligen dags för Marguerites direktsända Trissäventyr i Nyhetsmorgon.

Efter att programledaren frågat lite om turerna runt Trisslotten, som ledde hela vägen till Nyhetsmorgonstudion, kom frågan vilken lott Marguerite ville börja med?

Ytterbys kommande Trissmiljonär valde att börja med åren och lott åtta.

En minut senare stod det klart att Trissvinsten kommer betalas ut i 20 år framöver. När Marguerite sedan även valde lott åtta för att få veta hur mycket pengar det skulle bli, var nerven i studion total. Frågan är om inte hela Ytterby stod stilla den stunden.

Glädjen gick sedan inte att ta miste på när det tredje 15 000-kronorsbeloppet skrapades fram och programledaren gratulerade till 3,6 miljoner kronor.

– Åh, tack! Underbart, vad roligt! Nu har ska vi fira i eftermiddag med mat som jag beställt hem till hela familjen. Det här är fantastiskt, blev Marguerites spontana kommmentar i tv.

Drömmar blir verklighet

Efter Marguerites miljonskrap i rutan, fick Pierre Jonsson ett par ord med henne och kunde gratulera den mycket glade och tacksamme Trissvinnaren från Bohuslän.

– Gud, vad glad jag är! Jag var jättenervös och hoppas att det inte syntes för mycket i tv. Men det här är verkligen jätteroligt. Samtidigt går det inte riktigt att förstå, berättade Marguerite.

– Jag har jobbat hela livet och nu när man är pensionär får man alla dessa pengar varje månad. Fantastiskt! Jag tog lott åtta bägge gångerna i Trisslådan för det är ett nummer som spelat stor roll i mitt liv och gett tur.

Även Marguerites före detta man, Göran, ville dela med sig av sin glädje.

– Det här är verkligen görskoj. Jättekul att man varit och bidragit till detta också med Trisslotten jag gav bort i påsk. Innan Marguerite skrapade bestämdes det att vi skulle dela på allt över 60 kronor. Men 3,6 miljoner kronor är något helt annat. Vi är så tacksamma. Speciellt jag som kanske inte har jobb snart.

Avslutningsvis berättade Marguerite om sina drömmar och att de nu skulle kunna gå i uppfyllelse.

– Med de här vinstpengarna kan jag genomföra två drömmar som inte gått att göra för pensionen. Det ena är att resa mer. Jag älskar att resa, men då ska det finnas pengar och nu finns dom. Sedan är det lite av en dröm att kunna ge mina barnbarn pengar för framtiden. Det känns underbart.

Pierre Jonsson kunde inte annat än smittas av glädjen i Ytterby.

– Vilken glad skrapmorgon det blev. Storyn med påsklotten från Marguerites före detta man och deras överenskommelse att dela, är fantastisk. Spännande också att hennes turnummer avgjorde allt. Nummer åtta är ju även ett lyckonummer i både Japan och Kina. Vem vet, när Marguerite kan göra sina drömresor kanske hon åker till Asien?

Marguerites vinstlott, som gjorde henne till miljonär i Nyhetsmorgon, är såld av Preem i Ytterby.