Mats ska inte köpa el för storvinsten!

I direktsänt morgon-tv skrapade Mats från Jönköping fram en kvarts miljon kronor och deklarerade direkt att det handlar om att ha kul. "Vi ska inte betala el för den här vinsten, den ska gå till nöjen", säger han.

Det var på nyårsafton som lyckan stod den pensionerade läraren bi. Han skrapade en Trisslott online på svenskaspel.se och fick då se tre tv-rutor visa sig på lotten, vilket betyder direktsänt skrap i tv.

Under söndagen var det tajm att ta plats i tv-studion. Med sig hade Mats hustrun Marianne som befann sig bakom kamerorna och gav sitt moraliska stöd.

Lyxar till det med safari

Det blev en vinst på 250 000 kronor och på frågan vad pengarna ska gå till dröjer inte svaret.

– Vi ska åka på safari har vi bestämt, men vet inte vart ännu. Hade vi vunnit 100 000 hade vi lagt oss på en nivå, men nu kan vi lyxa till det lite mer. Vi har tittat på Kenya och Tanzania. Det blir någon vecka i bushen och sedan någon vecka på Mauritius eller Zanzibar, säger Mats, som har ett brinnande fotbollsintresse som supporter till dels J-Södra, dels till Torpa FF, en klubb han en gång i tiden var med om att grunda.

Trissäventyret ser han som en väldigt fin upplevelse.

– Det har varit trevligt alltihop. På plats kände jag mig helt lugn och det var bara jätteroligt, säger han nöjt.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg var med paret under Trissmorgonen.

– Mats är Jönköpings första TV-Trissvinnare för året och det blev en fin vinst som kommer räcka till en fantastisk semester. Den där Trisslotten på nyårsafton blev biljetten till en resa som kommer leda till nya spännande resor, säger han.