Helén från Eslöv vann en halv miljon – tar sonen till Legoland

2022-05-07: När Eslövsbon Helén skulle handla mat på sin lokala butik fick hon en stark ingivelse att köpa två Trisslotter. Några veckor senare satt hon i TV4 Nyhetsmorgon med en vinst på 500 000 kronor.

Helén från Eslöv brukar köpa Triss med jämna mellanrum. När hon var och handlade på Coop Rönneberga i Eslöv för en månad sedan kände hon att det var läge att köpa ett par lotter.

− Jag fick en stark ingivelse, så jag bad kassörskan om två Triss, berättar hon.

Direkt när Helén kom hem skrapade hon lotterna. Då hon skådade tre tv-symboler på den ena var chocken total.

− Jag blev så väldigt exalterad och glad, säger Eslövsbon.

Tv-symbolerna tog henne till direktsänd morgon-tv söndag den 8 maj. Inför sändning bläddrade Helén fram lott nummer åtta som är ett turnummer för henne.

− Min son fyller år den åttonde och dagens datum är den åttonde. Dessutom är nummer åtta ett kinesiskt lyckonummer, berättar hon.

Den utvalda lotten gav en vinst på en halv miljon kronor – fem gånger mer än det garanterade vinstbeloppet.

− Nu ska jag ta med min son på en resa till Legoland och ge honom ett nytt Playstation. Och så vill jag åka på en lyxkryssning i Karibien, det har jag drömt om sedan jag var ung, berättar en glad vinnare.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe följde spänningen i studion på nära håll.

− Helén är årets första TV-Trissvinnare från Eslöv. Ser vi till hela Skåne är hon i gott sällskap. Hittills under 2022 har elva skåningar skrapat Triss i rutan, säger han.