Spontan-Triss till morgonkaffet gav utdelning på halv miljon

2024-06-17: Ett spontanköp av en digital Triss tog Jonas och hans sambo Evelina från Ed hela vägen till Trisskrap i tv under lördagsmorgonen. Vinsten som landade på en halv miljon kronor ska gå till ett växthus och en semesterresa.  

Det var en morgon när Jonas satt i soffan med en kopp kaffe som han passade på att köpa en Trisslott digitalt och till sin förvåning visade lotten tre tv-symboler.

– Det jag tänkte när jag såg de tre tv-symbolerna var att det här kan ju inte hända mig. Jag sprang och väckte familjen som blev lika chockade som jag, berättar Jonas skrattandes.

Under lördagsmorgonen var det dags att besöka TV4 Nyhetsmorgon för att ta reda på den slutgiltiga vinstsumman. Med Jonas framför kameran och Evelina stöttandes bakom kulisserna landade vinsten på 500 000 kronor.

– Vi har båda ett stort intresse för odling, så först och främst vill vi bygga ett växthus så vi kan odla mer, bland annat gurka, tomat, paprika och chili. Sen kan det även kanske bli en semesterresa till medelhavet, berättar Jonas.

Filippa Jartén, kommunikatör på Svenska Spel Tur, hade nöjet att göra paret sällskap under morgonen.

– Stort grattis till vinsten! Detta blev årets 24:e Trissvinst i TV4 Nyhetsmorgon som gått till en vinnare i Västra Götalands län, säger Filippa Jartén.

Trisslotten som tog Jonas till Nyhetsmorgon köptes på online.