Efter 1,8 miljoners-skrap: "Det här var speciellt får man säga!"

2023-11-27: Under lördagsmorgonen blev Lars och Åsa från Gävle Trissmiljonärer i direktsändning. I morgon-tv skrapade Lars fram parets vinst på 1,8 miljoner kronor –  och nu kan Hurtigruten bli mer än bara en dröm.

När Lars och Åsa i mitten av förra månaden skrapade fram tre Klöversymboler på en Trisslott visste de först inte vad det betydde. Men snart insåg paret att de skulle skrapa Klöver-Triss i morgon-tv – där de var garanterade en miljonvinst.

Hurtigrutten kan bli verklighet

Under lördagen var det dags. Lars fick sköta uppdraget i tv och skrapade fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i tio år, vilket blir 1,8 miljoner kronor.

– Det här ger guldkant på tillvaron, som man brukar säga. Det blir lite extra ovanpå pensionen. Sen har vi drömt om Hurtigruten, det skulle vara jättekul att komma dit. Och så har vi gård, så det finns alltid hål att stoppa pengar i, säger Lars och ler nöjt.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med under morgonen i tv-huset:

– Det här var andra gången för året som Gävle var representerat av Trissvinnare i tv-skrapet, men det var de första som hade lyckan att få skrapa Månadsklöver. Det blev en rejält fin vinst och härligt med ett så tydligt mål som en resa med Hurtigruten, säger han.

Lotten som tog Gävleparet till Nyhetsmorgon var köpt på Coop Konsum Forsbyvägen i Gävle.