Jan besöker morgon-tv för andra gången – plötsligt händer det igen!

2022-05-03: Jan från Skarpnäck tillhör den exklusiva skara som vunnit på TV-Triss i morgon-tv två gånger. Under tisdagen kom han på återbesök och skrapade fram en kvarts miljon kronor. "Det går inte förklara, det är bara helt otrolig tur", säger den rutinerade turgubben.

Det var 20 år sedan senast Jan skrapade Triss i TV. Då blev det en halv miljon kronor i vinst och en stor del av pengarna kom då de tre barnen tillgodo. Den här gången kan barnbarnen hoppas på en slant plus att Jan och hans hustru har flera resor att se fram emot.

– Vi åker till Rom på måndag och nu har vi fickpengar. I höst åker vi till Mallorca i fyra veckor, sen är vi hemma två veckor och efter det blir det Malaga i tre veckor. Sen vet vi inte mer. Det känns underbart! Den här vinsten satt bra, säger Jan.

Jan och hans fru köper Triss en gång i veckan i samband med att de handlar mat. Hur det sedan går till att de varit så lyckosamma vet han inte.

– Jag har jag fått frågan, men kan inte förklara. Det är bara en helt otrolig tur, säger Jan, som ser lite olika på sina båda upplevelser av att vinna på TV-Triss.

Jan berättar att de båda kände sig något mer rutinerade den här gången. 

– Första gången var vi mer hispiga, den här gången var det ”jaha, nu vann vi igen” – nästan som inflation, haha. Men det är klart att vi är jätteglada! Det är en så speciell händelse och så kul när man berättar om det och alla blir så glada. Det är nästan roligare med alla andras glädje och det fina mottagandet man får på plats.

Satsar mot hat-trick

Om han kommer att komma tillbaka för ett hat-trick?

– Jag tänker att vi halverar tiden den här gången, så om tio år. Då ska vi ha en sådan där Klöver-Triss, säger Jan och ler.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med Jan under direktsändningen i morgon-tv.

– Alltid lika kul när Trissvinnare kommer tillbaka och får skrapa i tv en andra gång. Det händer inte ofta, men det händer. Jan verkar ha en alldeles särskilt stor tur med Triss, säger han.

Lotten som tog Jan till tv-skrapet var inköpt på Stora Coop i Haninge.