Kerstin skrapade fram 15 000 kronor i månaden i 10 år

Kerstin från Höör fick en speciell lördagsmorgon. I direktsändning skrapade hon fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i tio år, sammanlagt 1,8 miljoner kronor. "Jag har en dröm om ishotellet i Jukkasjärvi", säger vinnaren.

Det var en födelsedagspresent från maken som gav Kerstin möjligheten att få skrapa Månadsklöver i tv. På en av tre lotter skrapade hon fram tre Klöversymboler och med det fanns garanti på en vinst om minst 1,2 miljoner kronor i det tv-sända skrapet. Det blev mer än så.

– Jag hade utgått ifrån att det skulle bli tio tusen i månaden i tio år, allt utöver skulle vara ren bonus, säger Kerstin, som kommer att kunna se fram emot månatliga utbetalningar på 15 000 kronor tio år framöver, vilket adderar ihop till 1,8 miljoner kronor.

– Det har varit en fantastisk resa hela vägen. Pirrigt och förväntansfullt, säger Kerstin, som till vardags arbetar som kock på en skola.

Vanligtvis tycker hon bättre om att resa till varmare breddgrader, gärna Grekland, men på frågan om vad vinsten ska gå till är det ändå is och kyla hon tänker sig.

– Vinsten blir en bra buffert varje månad, både kunna spara en del tills jag går i pension om några år, men även göra en extra resa. Jag har en dröm om ishotellet i Jukkasjärvi. Jag tycker egentligen inte om kyla, men upplevelsen vill jag vara med om. Kanske kan det bli av i januari eller februari, säger Kerstin.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör, var med Kerstin under Trissmorgonen och fick dela glädjen på plats.

– Kerstin är årets första Trissvinnare från Höör som skrapat i tv, men från hela länet är det nu 29 skåningar som vunnit stort i Nyhetsmorgon. Kul med en så fin vinst och en tydlig och spännande dröm för vad hon vill göra för en del av summan, säger han.

Kerstins lott köptes på Ica Supermarket i Höör.