Tibropar skrapar hem 30 000 i månaden i tio år – köper elcykel

2022-11-26: Tibroparet Roland och Elisabeth slog till med en storvinst på Triss Månadsklöver i direktsänd morgon-tv. 30 000 kronor i månaden i tio år blir sammanlagt 3,6 miljoner kronor. "Först och främst blir det var sin elcykel", säger Roland.

Paret delade på sysslorna – det var Elisabeth som skrapade fram de tre Klöversymbolerna som tog dem till morgon-tv och väl på plats under lördagsmorgonen var det Roland som gjorde jobbet framför kamerorna. När tiden i rutan var till ända och lotterna färdigskrapade blev det både fanfar och applåder.

– Det var en jättefin upplevelse och vinsten var välkommen, konstaterar Roland, uppenbart nöjd.

Vinsten på 3,6 miljoner kronor kommer betalas ut med 30 000 kronor i månaden under tio års tid. Idéer finns för vad pengarna ska få gå till.

– Till våren blir det en skidsemester i Sälen tillsammans med våra barn och deras familjer. Det är möjligt att vi får sponsra den resan. Men först och främst blir det var sin elcykel, det ska man väl ha som pensionär, säger Roland och skrattar.

Johan Svedberg är vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur och var med paret under deras Trissäventyr i direktsänd tv.

– Det var förstås klackarna i taket. En sådan här vinst gör stor skillnad, vardagen blir både lättare och kan få lite guldkant också. Med Roland och Elisabeth är det andra gången i år vi har TV-Trissvinnare från Tibro. Dessutom har vi haft vinnare från Skövde, Lidköping och andra närliggande orter. Skaraborgarna har varit lyckosamma i sitt Triss-skrapande i år, säger han.

Lotten som tog Roland och Elisabeth till morgon-tv var inköpt på Fredens handelsbod Mölltorp.