Ratko och Marianne vinner halv miljon – åker till hemorten i Bosnien

2022-04-16: Det blev en påskafton att minnas för Ratko och Marianne från Valbo. I direktsändning i TV4 Nyhetsmorgon vann de en halv miljon kronor på TV-Triss. "Vi ska ha roligt för pengarna", säger Ratko och Marianne håller med.

De har varit ett par sedan nära 50 år tillbaka och bedyrar att de haft tur i kärlek. Men inte bara det, de har bevisligen tur i spel också. De köper ibland Trisslotter och vid ett gyllene tillfälle lyckades Marianne skrapa fram tre tv-rutor, med chans på de stora pengarna i direktsändning.

I rutan var det Ratko som tog plats, medan Marianne stod i kulisserna och höll tummarna. Tillsammans jobbade de fram storvinsten på en halv miljon kronor.

– Det är pirrigare efteråt än vad det var innan. Jag sitter och skakar lite nu, säger Ratko.

Men Ratko fick goda recensioner av sin fru:

– Han skötte sig jättebra, precis som jag hade förväntat mig, konstaterar Marianne efter makens framträdande.

Vad hon däremot inte hade förväntat sig var att det skulle bli en så pass stor vinst. Paret hade lagt ribban på 100 000, vilket är det lägsta beloppet på TV-Triss.

– Det hade vi lätt kunnat sätta sprätt på. När vi nu vann en större summa har vi inte planerat någonting. Men vi vill resa och kosta på oss lite extra, sådant man kanske inte annars gör som pensionär, säger Marianne.

Ratko fortsätter på den tanken:

– Vi vill åka tillbaka till min födelsestad i Bosnien-Hercegovina. Men allra först ska vi räkna pengarna, haha.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg var med paret under lördagsmorgonen.

– Det gick inte att ta miste på glädjen, som var väldigt smittsam. Det utbröt kramkalas efter skrapet och det kom grattis från alla håll, säger han.

Lotten som tog Ratko och Marianne till Nyhetsmorgon var inköpt på Stora Coop i Valbo.