Man i Alingsås vann en Tesla på BilTriss

Behövde en ny bil – och vann en Tesla på BilTriss

2021-09-14: En man i 60-årsåldern från Alingsås fick en trevlig överraskning när han skrapade fram tre Teslasymboler på en BilTrisslott. Mannen blir den första i Västra Götalands Län som vinner en Tesla Model 3 Longe Range till ett värde av 710 000 kronor.

Den pensionerade mannen, som länge behövt en ny bil, har köpt BilTriss med jämna mellanrum i hopp om att vinna. Turen vände en sensommardag i början av september när mannen skulle hämta ett paket på Preem.

− Jag skojade med kassörskan och sa att jag verkligen behövde en ny bil. Därför köpte jag de två sista BilTrisslotterna som fanns kvar hängandes vid kassan, berättar mannen glatt.

Det visade sig vara ett bra beslut, även om lotterna blev liggandes i några timmar innan de skrapades.

− Jag skrapade inte lotterna förrän senare på natten. Jag trodde inte det var sant när jag såg att det var tre Tesla-symboler. Vinsten betyder otroligt mycket, berättar han.

Nu väntar en spännande tid för den nyblivne Tesla-ägaren. Förutom att vinna elbilen Tesla Model 3 Long Range har vinnaren också en möjlighet att göra tillval för upp till 30 000 kronor. Vilka tillval Alingsåsbon ska göra är redan bestämt.

− Det blir vinterdäck och en laddstolpe i alla fall, sen får vi se om det blir fler tillval, berättar vinnaren.

Mannen är den förste personen från Västra Götalands län att vinna på BilTriss och den tredje personen i år som skrapat fram en Tesla Model 3 Long Range. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr fick nöjet att gratulera den nyblivne Tesla-vinnaren.

− Vad passande med en bilvinst och inte vilken bil som helst! Ska bli spännande att få följa vinstprocessen med tillval, utlämning och allt vad det innebär, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Mannen hade köpt vinstlotten på Preem i Alingsås.