Västeråsare första vinnare av en Tesla Model Y på BilTriss

2022-11-21: En lugn kväll i tv-soffan blev Håkans väg till en helt ny Tesla. Efter att ha skrapat en BilTriss i mobiltelefonen blev han först i Sverige med att vinna en Tesla Model Y.

För drygt två år sedan lanserade Svenska Spel Tur BilTriss där en Tesla Model 3 Long Range fanns att vinna. Nyligen uppdaterades vinstplanen med en Tesla Model Y och nu har en vinnare för första gången skrapat fram den nya modellen.

Den tursamme vinnaren är västeråsaren Håkan som satt hemma i tv-soffan en lördagskväll och skrapade fram vinsten i sin mobil.

− Det blev en riktig överraskning! Jag ropade till övriga familjen att jag vunnit en Tesla men de trodde att jag skojade tills jag visade upp vinstvyn i appen, berättar Håkan.

53-åringen har ett stort intresse för bilar genom sitt arbete och Tesla har funnits i hans tankar en längre tid.

− Det känns väldigt roligt eftersom Tesla har varit en drömbil för mig! De är banbrytande och jag har följt deras utveckling länge. Jag har tänkt skaffa en i framtiden, men nu blev det lite tidigare än väntat, säger han.

Vinstvärdet av en Tesla Model Y på BilTriss är 790 000 kronor vilket innebär att vinnaren har cirka 50 000 kronor att spendera på tillägg.

− Jag valde att lägga till lite extra för att få performance-modellen som är sportigare. Bland annat har den andra säten och starkare motor, säger Håkan.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe hade nöjet att gratulera en nöjd Teslavinnare som kommer att få sin bil levererad inom några månader.

− Eftersom det är den första Tesla Model Y vi delar ut känns det extra roligt att den hamnar hos Håkan som länge haft det som en drömbil, säger han.