Ängelholmsbo vann en Tesla på självaste fars dag

2022-11-28: En pensionerad Ängelholmsbo hade ett extra trevligt fars dags-firande. Under frukosten med familjen fick han en BilTriss och en stund senare hade han skrapat fram en Tesla Model Y. "Det var fantastiskt!", säger vinnaren glatt.

På fars dag firade en pensionerad Ängelholmsbo stort med hela sin familj. Alla var samlade till en frukost hemma hos mannen och då överlämnades några fars dags-presenter, däribland en BilTriss från mannens dotter. När Ängelholmsbon skrapade lotten dök det upp tre Tesla-symboler under skrapytan vilket betydde att han precis vunnit en Tesla Model Y.

− Jag visade upp lotten för min son som bara stirrade på den, ögonen blev större och större. Dottern applåderade och det blev ett väldigt ståhej, berättar vinnaren.

Att vinstlotten till slut hamnade i händerna på Ängelholmsbon under den där frukosten var minst sagt turligt.

− Min dotter berättade att hon blev erbjuden ett färdigt paket med lotter i butiken, men att hon tackat nej och bestämde sig för att plocka ut några på egen hand. Det var ren tur, berättar mannen.

Vinstvärdet av en Tesla Model Y på BilTriss är 790 000 kronor. Utöver bilen finns det ett visst utrymme för vinnaren att välja tillval som till exempel vinterdäck eller laddstolpe.

− Jag har sett Tesla på håll, men vet inte så mycket mer ännu. Det blir en stor nyhet för mig. Men jag har hört mycket gott om den och ser fram emot att få köra den, säger vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick gratulera Ängelholmsvinnaren till sin nya bil.

− En helt ny Tesla är en svårslagen fars dags-present! Ängelholmsbon är den andra vinnaren som skrapat fram en Model Y på BilTriss sedan vi uppdaterade vinstplanen med den nya modellen, säger han.

Vinstlotten var köpt hos Ica Maxi Högsbo i Göteborg.