Nittonåriga Alexander skrapade fram 1,8 miljoner!

Lördag förmiddag skrapade 19-åriga Älvsjöbon Alexander årets första Klöver-skrap i direktsänd morgon-tv. Vinsten som landade på sammanlagt 1,8 miljoner kronor ska investeras och finansiera en resa till Dubai

Det var i början på december som unga Alexander skrapade fram tre Klöver-symboler och avbröt sin pappas möte abrupt.

– Jag brukar göra undersökningar online där man får en liten peng vid avklarad undersökning. Senast bytte jag pengarna mot en Trisslott och på sista raden fick jag tre Klöver-symboler vilket var en stor chock, berättar Alexander.

Han fortsätter:

– Jag sprang in på min pappas kontor hemma och kort sagt så avbröt han sitt möte abrupt. Det blev lite panik där hemma.

Resa till Dubai högst på listan

De tre Klöver-symbolerna innebar att det var dags att packa väskan då skrap i direktsänd tv väntade. På plats i tv-studion skrapade Alexander fram 15 000 kronor i månaden i 10 år, sammanlagt 1,8 miljoner kronor.

– Det känns ju såklart helt otroligt. Jag har alltid velat besöka Dubai för att se alla byggnader och besöka deras köpcentrum så det är högst upp på listan nu. Sedan har jag ett eget företag med fokus på hälsa som jag vill arbeta vidare med. Först och främst ska jag dock bjuda familjen på en middag, berättar miljonvinnaren.

Nitton år och miljonär

Alexander och hans mamma fick sällskap av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist under lördag förmiddag.

– 19 år och miljonär är ju helt otroligt. Stort grattis till årets första Klöver-skrapare Alexander och lycka till på framtida resor, säger Daniel Arnkvist.

Lotten som tog Alexander till morgon-tv köptes online.