Tolv sköna Klövermiljoner till Christer från Ålem

2021-11-13: Pensionären Christer hade tankar på att flytta till en 1:a i Kalmar – men nu blir det nog till något större. Ett slumpmässigt lottköp i matbutiken blev till Klöverskrap i tv, som i sin tur blev till 100 000 kronor i månaden – i tio år.

Den före detta svetsaren Christer fick en dag för sig att köpa en Trisslott när han handlade hos ICA Nära Ålem. Det var ett lyckat drag för en av lotterna visade tre klöver-symboler och en garanterad vinst på 1,2 miljoner kronor.

− Jag hade egentligen handlat klart, men då var det som att en fågel viskade i mitt öra att jag skulle köpa två lotter. Jag blev lite chockad när jag såg klöver-symbolerna, berättar Christer.

Det tog honom till Stockholm där han fick skrapa fram miljonvinsten i direktsänd morgon-tv. De få gånger Christer spelar på något väljer han alltid nummer sju, vilket även denna gång fick avgöra valet av lotter.

Några minuter senare stod det klart att han vunnit 100 000 kronor i månaden i tio år framöver, en total vinst på tolv miljoner kronor.

− Det här är inget som händer varje dag, det tar nog en stund att smälta, säger den tagna vinnaren.

Redan innan skrapet i tv var det bestämt att vinsten skulle gå till den flytt som väntar. Men nu när han vann tio gånger mer än garantivinsten ger det honom nya möjligheter och drömmar som kan förverkligas.

− Jag är på väg att flytta från ett hus till en etta, men nu kanske jag tänker om och skaffar något lite större. Jag kanske kommer köpa en lägenhet i stan i Kalmar, säger Christer.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör gläds med den nyblivne mångmiljonären.

− Vilken fantastisk överraskning att vinna tolv miljoner kronor under lördagsmorgonen. Nu kan han verkligen investera i ett hem han drömmer om och kommer trivas i länge. Christers vinst är Kalmars överlägset högsta av de totalt sju miljonvinsterna hittills i år, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.