Trissvinnare Hans från Hökarängen

Stärker upp pensionen med 1,2 miljoner

2021-10-09: En sommardag i Hökarängen skrapade Hasse och hans fru Bibbi fram tre klöver-symboler på en Trisslott. Det tog dem till Nyhetsmorgon i TV4 där Hasse under lördagen vann 10 000 kronor i månaden i 10 år – totalt 1,2 miljoner kronor.

Hasses fru Bibbi köper och skrapar med jämna mellanrum Triss. Ibland samlar hon ihop ett antal lotter för att skrapa dem vid ett och samma tillfälle. En dag i slutet av augusti hade hon gjort just så och eftersom det var ett flertal lotter fick Hasse hjälpa till. Plötsligt hade han skrapat fram tre klöver-symboler.

– Man trodde inte det var sant, vi båda skrek rakt ut. Sen tog det en stund innan vi förstod exakt vad som hade hänt, berättar Hasse.

Stärker upp pensionen

Den pensionerade säljaren fick bli den som paret skickade fram i tv-sändningen när det en dryg månad senare var dags att fastställa vinstsumman. Efter några nervösa minuter stod det klart att Hasse och Bibbi vunnit 10 000 kronor i månaden i 10 år, en total vinst på 1,2 miljoner kronor.

– Det känns väldigt bra, säger Hasse som hunnit vara pensionär i tio år och nu har tio år framför sig med ett rejält pensionstillskott varje månad.

Bjuder stort sällskap på resa

Det första som dök upp i Hökarängsparets tankar efter vinsten var resplaner.

– Vi har tidigare rest bort under några veckor på vintern, men nu har pandemin satt tillfälligt stopp för det. Men nästa gång vi åker på solsemester ska vi ta med alla våra barn och barnbarn, totalt blir vi tolv personer, berättar Hasse.

En av årets högsta vinster

Stockholm har haft gott om tur när det kommer till Triss under året.

– Det är nu sammanlagt 42 stockholmare som skrapat Triss i tv hittills under 2021. Hasses vinst på 1,2 miljoner kronor är den fjärde högsta bland dessa, berättar Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.