Barbro från Göteborg vann 1,8 miljoner på Triss

2023-05-02: Göteborgaren Barbros långa intresse att skrapa Triss ledde tillslut fram till en miljonvinst. Under lördagen gästade Barbro tv-studion där hon skrapade fram 1,8 miljoner kronor. Vinsten kommer gå till såväl kakelugnar som resor med maken.

Den pensionerade förskolepedagogen Barbro från Göteborg brukar regelbundet skrapa Trisslotter, som i vanliga fall ger småvinster som byts in mot nya lotter. När hon plötsligt skrapade fram tre klöver-symboler kunde hon knappt tro att det var sant.

− Jag blev alldeles ställd. Sen började jag tänka på vem som skulle skrapa fram vinsten i tv, säger Barbro.

Barbro bestämde sig för att anta utmaningen själv och under lördagen hade hon tagit med sig maken och resten av familjen till Stockholm för att genomföra Trisskrapet i direktsänd morgon-tv. Två slumpmässigt valda lotter gav 1,8 miljoner kronor, fördelat på 15 000 kronor i månaden i tio år framöver.

− Jag är jätteglad och nöjd med vinsten! Det här är ett jättehärligt tillskott för oss som är pensionärer, säger Barbro glatt.

Nu ska paret fira tillsammans med resten av familjen. Sen planerar de att lägga vinsten på två kakelugnar som behöver kärlek samt resor, gärna till Island om Barbro får bestämma.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin höll paret sällskap under morgonen och drogs med i glädjen.

− Vad roligt att Barbros långa tradition att skrapa Trisslotter ledde fram till en miljonvinst. Det är som man säger – plötsligt händer det. Hon blir den andra göteborgaren att vinna en miljonvinst på Triss i tv hittills i år. Jag önskar dem en trevlig resa, oavsett vart den går, säger Natalie Wallin.

Lotten som tog Barbro till tv köptes på Direkten Kyrkbytorget.